VOLITE LJUTO? Zbog ovih namirnica imaćete halucinacije

Pazite šta jedete!

VOLITE LJUTO? Zbog ovih namirnica imaćete halucinacije

Pop kultura -
Obratite pažnju šta unosite u organizam i u kojoj meri.

Nemate običaj da čitate deklaracije na prozvodima, jer smatrate da ste prilično upućeni u sastojke koje se nalaze u namirnicama. Međutim, da li ste znali da neki sastojci kod ljudi izazivaju halucinacije? Nadomestite svoju nemarnost i pogledajte koje bi namirnice trebalo izbegavati.

Razna američka istraživanja pokazala su da ispijanje 7 šoljica crne kafe dnevno može imati pomenuti efekat. Nakon ove količine, ispitanicima su se pričinjavali zvukovi, a neki su čak i uviđali duhove.

Možda se ljubiteljima jakih i ljutih začina ova informacija neće dopasti, ali kapsaicin, sastojak u feferonima, podstiče telo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kojih možete biti raspoloženiji i da se osetite pomalo "drogirano".

Pojedine vrste pečurki sadrže halucinogena sredstva poput psilocina i psilocibina koja pojačavaju emocije i percepciju stvari u prostoru.

Namirnica sa posebno jakim narkotičkim svojstvima je mak, jer on sadrži visok procenat alkaloida morfijuma. Prisetite se ovoga kada poželite drugo parče tradicionalne štrudle sa makom.

Glava ribe salpe iz porodice ljuskavki može izazvati višednevne halucinacije. U starom Rimu ova riba se jela upravo zbog narkotičkih svojstava.

Ergotizam predstavlja trovanje ražinim brašnom koje je zaraženo ergotaminom, a ono se manifestuje kroz halucinacije, grčeve i gubljenjem osećaja u prstima udova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja