ŽALOSNA PRIČA MALOG FORESTA: Film dobio Oskara, a on nije stigao na crveni tepih
Foto: Profimedija

Nisu imali novca

ŽALOSNA PRIČA MALOG FORESTA: Film dobio Oskara, a on nije stigao na crveni tepih

Pop kultura -
Majkl Konor Hemfris prenos ceremonije gledao je preko televizije kod kuće u Misisipiju jer njegovi roditelji nisu imali novca da priušte karte za svečanost

Majkl Konor Hemfris se proslavio ulogom Foresta Gampa kao dečaka u filmu koji je osvojio čak šest Oskara, a onda je izabrao karijeru u uniformi kao lik koga je igrao.

Majkl Hemfris je osvojio mnoga srca kao dečak ulogom naivnog dečaka sa velikim srcem, a onda je nestao. Roditelji nisu mogli da mu priušte udoban život i Hemfris je pristupio američkoj vojsci, služeći u ratu u Iraku.Uloga Foresta Gampa bila je za njega veliko iskustvo. Omogućila mu je da putuje i promoviše film na svim stranama sveta.

Ipak, jedan događaj ostao mu je bolno urezan u sećanje. Film je osvojio šest Oskara, između ostalog i za najbolji film te godine. Majkl nije prisustvovao na samoj ceremoniji dodele Oskara 1995. godine. On je sa roditeljima gledao prenos ceremonije preko televizije kod kuće u Misisipiju. Njegovi roditelji nisu imali novca da priušte karte za svečanost.

Majkl Konor je po povratku iz Iraka upisao studije međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Alabami. Ima 29 godina, neoženjen je i još uvek živi u Misisipiju. Nakon završetka studija nije siguran čime će se baviti, ali ostavlja karte otvorene i za glumu.

http://www.youtube.com/watch?v=tvKzyYy6qvY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track