DOBIO OSKARA I ŠOKIRAO SVE: Hteo sam da se ubijem sa 16. godina!
Foto: Rojters

Put ka uspehu

DOBIO OSKARA I ŠOKIRAO SVE: Hteo sam da se ubijem sa 16. godina!

Pop kultura -
Kad sam imao 16 godina i sam sam pokušao da sebi oduzememm život, ali nisam se predao i danas, eto, stojim ovde pred vama kao pobednik

Graham Mur (34) bio je presrećan što je osvojio nagradu Američke filmske akademije za film 'The Imitation Game'. Oskara mu je uručila Opra Vinfri (61), a govor koji je koji je Graham izgovorio pred milionskim auditorijem malo je koga ostavio ravnodušnim. Odao je počast naučniku Alanu Turingu zahvaljujući čijem znanju su saveznici za vreme Drugog svetskog rata mogli čitati nemačke poruke šifrirane preko Enigma uređaja. Turing se otrovao cijanidom kad je imao 41 godinu.

"Kad sam imao 16 godina i sam sam pokušao da sebi oduzememm život, ali nisam se predao i danas, eto, stojim ovde pred vama kao pobednik. Ovu nagradu i ovaj trenutak pre svega bih posvetio svakom detetu u svetu koje se iz nekog razloga oseća nevažnim i čini mu se da se nigde ne uklapa", rekao je Mur držeći Oskara u ruci. Cilj mu je osvesti ljude o problemu depresije i samoubistva mladih koji su u današnje vreme sve češći, a ipak ih se zanemaruje.

"Svi se negde uklopimo. Pre ili kasnije. Ostanite čudni, budite posebni i jednog dana kad dobijete priznanje za te svoje kvalitete, sjetite se onih koji tek moraju proći put koji ste vi prešli", rekao je Mur i mnoge dirnuo do suza.

http://www.youtube.com/watch?v=HuEOWoQLsP8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track