Domaća maska od pomorandže - za zdravu i blistavu kožu bez mitisera
Foto: Shutterstock

Besprekoran ten

Domaća maska od pomorandže - za zdravu i blistavu kožu bez mitisera

Pop kultura -
Ne bacajte koru pomorandže, možete od nje pripremiti odličnu masku za lice

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.Možda deluje čudno, ali pomorandžina kora vam može poslužiti za pripremu odlične maske za lice.S obzirom da sadrži dosta vitamina C i drugih antioksidanata, kora pomorandže je odlična za vašu kožu. Sve hranljive materije iz kore, naročito antioksidanti koji uništavaju slobodne radikale, održavaju lep ten i čine vašu kožu zdravom i blistavom.

Prah od pomorandžine kore se koristi pri izradi nekoliko preparata za negu lica i može da očisti i otpuši pore, ukloni mitisere i kožu učini sjajnom. Ako ovom preparatu dodate i jogurt i med, dobićete još bolje rezultate.

Najpre oljuštite tri pomorandže, koru iskidajte na sitnije delove, operite i rasporedite po plehu. Držite na osunčanom mestu oko tri dana da se lepo osuši. Suvu koru dobro usitnite u blenderu da dobijete sitan prah.Pomešajte dve kašičice praha pomorandžine kore, dve kašičice jogurta i kašičicu meda. Sve promešajte i dobićete masku za lice. Najpre se umijte i nanesite masku na lice i vrat blago masirajući. Neka stoji oko 15-20 minuta, a zatim isperite masku mlakom vodom. Na kraju se umijte hladnom vodom da zatvorite pore.Ovu hranljivu masku nanosite dva do tri puta nedeljno. Ostatak pudera od kore pomorandže čuvajte u staklenoj tegli za narednu upotrebu.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:3 recepta za meleme za čisto liceNapravite kremu protiv bora od želatina5 načina da iskoristite ljuske od jajaNamirnice koje izazivaju pojavu akniZeleni čaj i limun za lepši te

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track