Zdenko Kolar: Vlada je verovao da će pobediti rak!
Foto: Gugl Plus, Beta

Basista Idola nadao se ozdravljenju

Zdenko Kolar: Vlada je verovao da će pobediti rak!

Pop kultura -
Divljanov najbolji prijatelj iz detinjstva govori o tome kako se njegov drug do poslednjeg momenta hrabro borio s bolešću i nije mislio da će još umreti

Muzičar Zdenko Kolar, najbolji prijatelj Vlade Divljana, još od detinjstva mu je bio prvi komšija, sve do njegovog odlaska iz Srbije.Prijateljstvo su negovali i sarađujući u grupama Idoli i Nevladina organizacija i zagrebačkom sastavu Ljetno kino, a otkako je Vlada teško oboleo od kancera, redovno su se čuli i vodili duge razgovore telefonom.Uprkos strašnoj bolesti, Vladina smrt je za Kolara ipak bila iznenadna.- Vlada je verovao da će pobediti rak! Nadao sam se da njegova bolest nije tako strašna. Kad smo se poslednji put čuli, zvučao mi je jako, njegov glas nije zvučao kao glas nekog bolesnika - priseća se Zdenko i naglašava:- Izgubio sam jednog od najvrednijih ljudi koje sam imao u životu, a Beograd velikog umetnika. Ima tako mnogo stvari koji su ostale nezavršene. Proveli smo mnogo lepih trenutaka zajedno. Doživljavali smo divne aplauze, što ću zauvek pamtiti. Umeo je da povede kolege da publici daju i dušu i srce. Nedostajaće mi - kaže Vladin najbolji prijatelj.Naš sagovornik otkriva da se Idoli nisu raspali zbog nesuglasica.Nikad nije bilo svađe. Jednostavno smo se razišli u idejama. Radile su se i neke stvari iza njegovih leđa. On je to podneo dostojanstveno. Neka ide niz vodu, govorio je. Svaka mu čast na tome - zaključuje Kolar.

Kremacija

Porodica još uvek nije odlučila da li će Divljanova urna biti položena u Beogradu ili u Beču.

Komemoracija će se svakako održati sledeće nedelje u Domu omladine.

ReagovanjaDino Merlin: Ostavio je lepe pesme!Žao mi je što Vlada Divljan više nije s nama. Bio je veliki umetnik i ostavio je trajan pečat na polju muzike. Vlade ćemo se uvek sećati po njegovim lepim pesmama.Vlado Kalember: Momak iz komšilukaDivljan se nikad nije ponašao kao zvezda jer je bio pristojan momak iz komšiluka. Ostavio je pesme koje ćemo slušati i voleti još dugo.Jura Stublić: Bio je čovek bez manePamtiću ga po plemenitosti, dobroti, toplom srcu i divnim pesmama. Bio je dobar čovek. Za 35 godina, koliko sam ga znao, nisam mu našao nijednu manu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track