PREDSTAVA KAMENI GOST: Ovacije za mlade glumce
Foto: Damir

Moderno čitanje Puškinove drame

PREDSTAVA KAMENI GOST: Ovacije za mlade glumce

Pop kultura -
Za samo sat vremena studenti iz klase Dragana Petrovića Peleta pokazali su raskošan talenat

Studenti završne godine glume u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta izveli su preksinoć predstavu „Kameni gost“, nastalu po motivima čuvene Puškinove drame „Don Huan“, na maloj sceni u prepunoj dvorani Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Ponosan... Pele sa svojim studentima
Ponosan... Pele sa svojim studentima

Diplomski rad reditelja Đorđa Filipovića pokazao je kako buduće zvezde srpskog filma i pozorišta Anđela Jovanović, ćerka Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić, Vučić Perović, Strahinja Blažević, Marko Grabež, Jovana Stojiljković, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Tatjana Dimitrijević i Nikola Stanković u samo sat vremena iskazuju svoj raskošni talenat. A sve to publika je nagradila ovacijama.- Uspeli smo da napravimo predstavu koja dobro korespondira s današnjim vremenom i poseduje sve elemente modernog teatra. Ovaj Puškinov komad pruža veliku slobodu u pogledu tumačenja režije, pa i same glumačke igre. Između ostalog, bavi se pitanjem sudbine i njenim uticajem na život - kaže Strahinja Blažić, koji tumači lik koji ne postoji u originalnom tekstu.

Podrška... Bule Goncić i Olga Odanović
Podrška... Bule Goncić i Olga Odanović

O utiscima nakon prvog izvođenja upitali smo i Dragana Petrovića, koji je došao da podrži svoje studente u društvu supruge Olge Odanović.- Odlična predstava. Mislim da su napravili dobar posao. Nisam imao tremu jer znam koliko mogu. Oni su već sad osposobljeni da rade u bilo kom pozorištu. Igraju slobodno i uverljivo - smatra Petrović.Mlade glumce došli su da podrže i Bule Goncić, Petar Benčina, Branka Pujić i Dragana Mićalović.

Čestitke od mame... Anđela Jovanović i Branka Pujić
Čestitke od mame... Anđela Jovanović i Branka Pujić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track