NOVA DRAMA ANĐELINE DŽOLI: Rak mi je zahvatio jajnike pa sam ih izvadila!
Foto: Profimedia

Dnevnik operacije

NOVA DRAMA ANĐELINE DŽOLI: Rak mi je zahvatio jajnike pa sam ih izvadila!

Pop kultura -
Najlepša stvar u ovakvim trenucima jest šta shvatiš da živiš za ono što je bitno, napisala je majka šestoro dece

Glumica Anđelina Džoli u potresnoj ispovesti otkrila je zašto je, posle odstranjivanja obe dojke, uklonila jajnike pošto su je doktori upozorili kako tumorski markeri iz krvi pokazuju rane znakove karcinoma.

Oskarovka je svoju odluku odlučila da podeli u Njujork tajmsu pod nazivom "Diary of a Surgery" (Dnevnik operacije).

"Prošla sam ono kroz što su prošle hiljade žena. Rekla sam samoj sebi da moram ostati mirna i biti jaka i da nemam nemam nikakvog razloga da bojim da neću videti svoju decu kako odrastaju ili upoznati svoje unuke".

Džoli je tada nazvala svog supruga Bred Pit, koji je bio u avionu.

"Najlepša stvar u ovakvim trenucima jest šta shvatiš da živiš za ono što je bitno", napisala je majka šestoro dece.Istoga dana Džoli otišla je kod hirurga koja je operisala i njenu majku.

"Rekla mi je da izgledam isto kao mama. Slomila sam se. Posle operacije pričekala je pet dana na nalaze kako bi saznala je li se karcinom još negde u telu sakrio, a rezultati su bili negativni. Odluka koju je donela nije bila laka jer ju je odstranjivanje jajnika poguralo u ranu menopauzu.

"I pored hormonima koje uzimam, svejedno sam u menopauzi. Neću više moći da imam decu i očekujem neke psihičke promene. Međutim, to je deo života, ništa čega se treba bojati.

Odlučila je da zadrži jer, kako kaže, nema genetske predispozicije za takvu vrstu karcinoma."Nemoguće je ukloniti sav rizik i činjenicu da sam podložna karcinomu", napisala je i dodala kako svoj imunitet pokušava da podigne na razne načine.

"Osećam se ženstveno i sigurno zbog odluka koje donosim za sebe i svoju porodicu. Znam da moja deca nikad neće morati reći "Moja majka je umrla od raka jajnika".

Njena majka Marčela Bertrand umrla je 2007. godine u svojoj 59. pošto se 10 godina borila s rakom jajnika. Podstimo, glumica je pre dve godine odstranila obe dojke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track