Mjuzikl Mama mia: Premijera u čast Nikole Simića
Foto: Dragana Udovicic

Događaj sezone

Mjuzikl Mama mia: Premijera u čast Nikole Simića

Pop kultura -
Odlučeno i da loža u Pozorištu na Terazijama ponese njegovo ime, otkriva reditelj komada Jug Radivojević

Na Svetski dan pozorišta, 27. marta, u Pozorištu na Terazijama biće premijerno izveden mjuzikl „Mama mia“ u režiji Juga Radivojevića.Predstavu će publika u Srbiji moći da vidi zahvaljujući osvajaču srebrne medalje na Olimpijadi u Sarajevu Juri Franku, koji je s Amerikancima šest godina pregovarao o licenci.

- Moguće je da i ja učestvujem u projektu koji ne finansira država. „Mama mia“ se radi s nula dinara državnog novca. Ovo je moja šesta režija u Pozorišu na Terazijama, u koje sam ušao pre 20 godina - kaže Radivojević:- Premijeru ćemo posvetiti Nikoli Simiću. On je poslednjih pet godina proveo igrajući u „Producentima“, a svake večeri kad je bio slobodan, gledao bi predstave na Terazijama. Odlučeno je da loža u kojoj je sedeo ponese njegovo ime. Postao je veliki zaljubljenik u mjuzikl i planirali smo da opet radimo zajedno.

Veliki posao... Jug Radivojević
Veliki posao... Jug Radivojević

Mjuzikl nije klasična revija 30 hitova grupe ABBA, već ozbiljna dramska predstava kojom se roditelji opominju da ne zapostavljaju svoju decu. U glavnoj ulozi devojke Sofi smenjivaće se Milena Živanović i Iva Stefanović, a u podeli su i Jelena Jovičić, Dragan Vujić Vujke, Ivan Zablaćanski, uz podršku baleta, hora i orkestra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track