Rus hteo da obriše Biberove snimke sa Jutjuba, pa dobio nagradu 5.000 evra!
Foto: Fonet

Ulovio greške pa prijavio Guglu

Rus hteo da obriše Biberove snimke sa Jutjuba, pa dobio nagradu 5.000 evra!

Pop kultura -
Detaljno uputstvo kako može da skine bilo koji snimak sa Jutjuba pomoću dela internet adrese, postavio je na svom blogu

SAN FRANCISKO - Rus Kamil Hismatulin otkrio je način kako da obriše bilo koji snimak sa Jutjuba za manje od pola minuta, a umesto da zloupotrebi ovu mogućnost, grešku je prijavio "Guglu", prenosi BBC.

Detaljno uputstvo kako može da skine bilo koji snimak sa Jutjuba pomoću dela internet adrese, postavio je na svom blogu, ali je pre toga grešku prijavio "Guglu“ koji je to vrlo brzo ispravio i poslao mu nagradu od 5.000 dolara.

Hismatulin se našalio da je pao u iskušenje da, dok ne isprave grešku, obriše sve snimke pop pevača Džastina Bibera sa Jutjuba.

"Proveo sam šest sati istražujući. Od tog vremena sigurno sam se nekoliko sati borio sam sa sobom da ne očistim Biberov kanal", naveo je Hismatulin.

Uprkos tome što je bilo rano ujutru u subotu kada je "Guglu“ poslao poruku, njihov bezbednosni tim vrlo brzo mu je odgovorio jer su uvideli da bi ovakva ranjivost vrlo brzo mogla da izazove pravi haos.On je ukazao da je ovakvu manu neko mogao da iskoristi da u vrlo kratkom roku obriše veliku količinu snimaka sa Jutjuba.

"Popravili su sve za nekoliko sati. Nagradili su me i, srećom, nijedan Biberov snimak nije dirnut“, dodao je Hismatulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track