BIŠONKA ODUŠEVILA: Naša zvezdica Didi postala šampion Hrvatske!
Foto: Didi

Nacionalna izložba pasa u Osijeku

BIŠONKA ODUŠEVILA: Naša zvezdica Didi postala šampion Hrvatske!

Pop kultura -
Oko trista takmičara okupilo se na drugoj Nacionalnoj izložbi pasa CAC Osijek, održanoj na prostoru osječke Kopakabane

Bišonka Šade, poznatija kao Didi (Int.Ch. SADE) postala je šampion Hrvatske na drugoj Nacionalnoj izložbi pasa u Osijeku.

Hendler Bišonke Didi, Milovan Babić, rekao je da je takmičenje bilo održano 18. i 19. aprila u Đakovu i Osjeku. "Ljudi su nas fenomenalno ugostili, sjajno smo se proveli", rekao je Milovan.

Oko trista takmičara okupilo se na drugoj Nacionalnoj izložbi pasa CAC Osijek, održanoj na prostoru osječke Kopakabane, a u organizaciji Kinološkog društva Osijek, koje ove godine obiežava 55. godišnjicu.

Takmičari koji su pristigli iz sedam zemalja sa sobom su doveli male četvoronožne takmičare oko 120 različitih vrsta pasa, a vlasnik svakog od njih potrudio se da za izložbu ulepša svog psa što bolje.

"Istina je da prava tajna o tituli najboljeg psa leži u tome da pas treba biti u oku sudije. Jednostavno, pas se mora, rekao bih, "pronaći" sa sudijom koji tog dana dosuđuje titulu "Best in show", a ona se dodeljuje za tri najlepša psa.

Pas mora da prođe i više sudija da bi na kraju bio najlepši, i to je velika čast za uzgajivača", pojasnio je Branko Vidović, direktor izložbe, dodajući da je ovaj put CAC okupio pet vrhunskih sudija.

Ovu veoma posećenu izložbu pasa otvorio je zamenik gradonačelnika Osijeka Denis Ambruš, koji je okupljenima zaželeo ugodan boravak u Osijeku.

Hendler lepe bišonke Didi, kaže da se za takmičenje rade ozbiljne pripreme.

"Pored stalnog treninga (ponavljanja komandi ring dresure), moja bišonka Šade poznatija kao Didi, prolazi sledeći tretman: svakodnevno četkanje i češljanje, svakih sedam dana kupanje (nekada i više puta sedmično) specijalno pravljenim šamponima, balzamima i pakovanjima za nju. Šišanje i „podšišivanje" su takođe stalan deo tretmana. Na sam dan izložbe, kada stignemo na mesto održavanja, Dragica Mušicki koja je zadužena za izgled frizure (gromer), raščešljava dlaku i dorađuje prešišavanjem oblik frizure", kaže Milovan Babić, hendler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track