VIL NELSON ŠOKIRAO: Pušio sam džoint na krovu Bele kuće!
Foto: Profimedia

Memoari

VIL NELSON ŠOKIRAO: Pušio sam džoint na krovu Bele kuće!

Pop kultura -
Posle večere neko iz okruženja Bele kuće pozvao me je na krov zgrade da uživamo u pogledu. Kad smo stigli na krov ta osoba je iz džepa izvadila džoint, napisao je

Veteran američke kantri muzike Vili Nelson (82) izdao je svoje memoare u kojima navodi da je "čak stigao da puši marihuanu u Beloj kući", jedne večeri 1977. godine.Dva dana nakon izlaska iz zatvora zbog posedovanja kanabisa na Bahamima, Nelsona je pozvao predsednik SAD-a, Džimi Kartera na večeru u Belu kuću, kako bi mu zahvalio na podršci tokom izborne kampanje 1976. godine.

"Posle večere neko iz okruženja Bele kuće pozvao me je na krov zgrade da uživamo u pogledu. Kad smo stigli na krov ta osoba je iz džepa izvadila džoint - objasnio je Nelson koji nije otkrio identitet osobe koja je imala marihuanu. - Pušenje marihuane na krovu Bele kuće navelo me je na razmišljanje - napisao je pevač u autobiografskom delu "It's A Long Story".

Nelson se krajem aprila priključio pokretu za legalizaciju marihuane, pa čak planira da napravi sopstvenu marku kanabisa koju namerava da učini "najboljom na tržištu". Slavni kantautor je rekao da će marihuana marke "Willie's Reserve" (Vilijeva rezerva) biti uzgajana i prodavana u Koloradu i Vašingtonu, dvema američkim državama u kojima je dozvoljena rekreativna upotreba ove biljke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track