VELIKO PRIZNANJE: Nebojša Glogovac i Jelena Đokić nagrade u Rijeci
Foto: Printskrin

22. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci

VELIKO PRIZNANJE: Nebojša Glogovac i Jelena Đokić nagrade u Rijeci

Pop kultura -
Žiri riječkog festivala dodelio je Glogovcu prvu nagradu koju ravnopravno deli sa Horatijem Malaeleom za ulogu Profesora u predstavi "Instrukcija" Nacionalnog teatra "I. L. Caragiale" iz Bukurešta

BEOGRAD - Stručni žiri 22. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodelio je Nebojši Glogovcu nagradu "Veljko Maričić" za glavnu mušku ulogu sudije Adama u predstavi "Razbijeni krčag" u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri riječkog festivala u sastavu rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Sandra Lončarić Tankosić i reditelj Robert Raponja, predsednik, dodelio je Glogovcu prvu nagradu koju ravnopravno deli sa Horatijem Malaeleom za ulogu Profesora u predstavi "Instrukcija" Nacionalnog teatra "I. L. Caragiale" iz Bukurešta.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu ravnopravno dele Jelena Đokić za ulogu Karoline u predstavi "Kazimir i Karolina" Ateljea 212 i Nataša Dorčić u predstavi "Mobitel" kazališta Moruzgva iz Zagreba.Nagradu "Veljko Maričić" za najbolju epizodnu ulogu ravnopravno su podelili Ljubomir Bandović za ulogu pisara u predstavi "Razbijeni krčag" i Katarina Žutić za ulogu Erne u predstavi "Kazimir i Karolina".

Nagradu "Veljko Maričić" za najboljeg mladog glumca podelili su Jovana Gavrilović za ulogu Eve u predstavi "Razbijeni krčag" i Dado Ćosić za ulogu Jana u predstavi "Mobitel".Predstava Ateljea "Kazimir i Karolina" osvojila je i nagradu za najbolju kostimografiju, koja je pripala Maji Mirković.

Igor Vuk Torbica dobio je pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada za predstavu "Razbijeni krčag" Hajnriha fon Klajsta.

http://www.youtube.com/watch?v=ka6ZCxsdgQI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track