Bojana Stamenov: Končita bi ubila za moj glas
Foto: Damir Dervišagić

Posle Albanaca preti i Vurstova

Bojana Stamenov: Končita bi ubila za moj glas

Pop kultura -
Stamenovljeva priznaje da joj posebno imponuje što joj prošlogodišnja pobednica zavidi na njenom pevanju

Bojana Stamenov, koja na ovogodišnjem Evrosongu u Beču predstavlja Srbiju, opčinila je sve, pa i domaćicu ove prestižne muzičke manifestacije!Iako je na Fejsbuku bila meta albanskog vandalizma, naša predstavnica se ne obazire na primitivne komentare i oduševljena je količinom podrške koju joj, s druge strane, pružaju fanovi putem društvenih mreža.Međutim, Stamenovljeva je najponosnija na to što ju je Končita Vurst okarakterisala kao glavnog favorita i što joj je pozavidela na glasu.- Iako imamo istog tekstopisca, Končita i ja smo se tek pre nekoliko dana upoznale. Rekla mi je: „Bojana, ja bih ubila samo da imam glas kao ti“. Imponuje mi što je javno rekla da sam jedan od favorita ove Evrovizije, i to nije mala stvar. Ona me je opčinila, jednostavno ne možete da ne gledate u nju! Toliku harizmu i Iks faktor ima - navela je Bojana o prošlogodišnjoj pobednici Evrovizije.Tokom priprema za polufinale predstavnica Srbije bila je više nego raspoložena, što i ne treba da čudi budući da je na generalnoj probi pobrala brojne simpatije i ovacije.Finalni proizvod

- Svi su komentarisali posle mog nastupa da smo dobili najjači aplauz od svih izvođača, što mi zaista imponuje. To je samo pokazatelj koliko se ljudima dopala pesma „Beauty never lies“. Iako je bilo onih koji su komentarisali da nismo baš na evrovizijskom nivou, ja sam ih smirivala i govorila da sačekaju finalni proizvod. Kada su videli nastup, ostali su oduševljeni i to je moja pobeda.Pobednički duhPored toga što mnogi nisu verovali u njen nastup na Evroviziji, Bojanu nije napuštao pobednički i vedar duh. Ona ističe da Srbija ima najpozitivniju delegaciju.- Mi se samo smejemo. Gde god da krenemo, ne možemo da prođemo nezapaženo. Ljudi vole vedre i neposredne osobe. Rekla sam sestri da smo bili najsporiji na crvenom tepihu, ne zbog moje (ne)kondicije nego zato što su nas svi zaustavljali da pevaju i da se slikaju sa nama - zaključuje Bojana.

Dugine bojeSRPSKA PESMA - GEJ HIMNAPesma „Beauty never lies“ proglašena je za nezvaničnu gej himnu. Čak je jedan momak na crvenom tepihu dobacio da ti je zahvalan što je nakon tvoje pesme konačno priznao svoje seksualno opredeljenje.- To što na bini nastupam sa zastavama duginih boja ne mora da znači da se „drugačiji“ odnosi samo na gej populaciju. Pesma govori o svim ljudima koji su drugačiji da ne treba da se stide toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track