PRVI BEOGRADSKI MANIFEST: Srbija u malom na Kalemegdanu
Foto: Profimedia

Tri dana zabave

PRVI BEOGRADSKI MANIFEST: Srbija u malom na Kalemegdanu

Pop kultura -
Festival koji će se održati od 22. do 24. maja predstaviće sadržaje najpoznatijih manifestacija u našoj zemlji koji će biti raspoređeni u čak 15 zona

Na prostoru Gornjeg i Donjeg grada Beogradske tvrđave sutra počinje Beogradski manifest, koji će trajati do 24. maja.Posetiocima će biti predstavljeni sadržaji najpoznatijih manifestacija u Srbiji, u kojima će moći da uživaju sve generacije tokom tri dana sajma na Kalemegdanu. Prvi put će se na jednom mestu videti sve ono što našu zemlju čini interesantnom turističkom destinacijom. Degustiraće se specijaliteti iz raznih krajeva naše zemlje, a gosti će moći da uživaju i u brojnim muzičkim, pozorišnim, filmskim i ostalim zabavnim sadržajima, poput letećih balona i vatrometa, i to u čak 15 različitih zona.Za najbrže čitaoce koji se jave danas u periodu od 9 do 9.05 na telefon 011/63-57-100 podelićemo 50 puta po dve karte za festival i šest vaučera za let balonom.

ZONEFILMSKA ZONAPonovo radi bioskopLjubitelji kinematografije će u ovoj zoni moći da pogledaju projekcije najboljih filmova s ovogodišnjeg Festa - „Vuk“, „Ničije dete“ i „Divlje priče“, i to pod vedrim nebom. Svi zainteresovani moći će da se druže s Tamarom Dragičević, Vukom Ršumovićem i Purišom Đorđevićem.BALON ZONALeti, letiNajveće iznenađenje izazvaće spektakl letećih balona, koji će se nakon 15 godina predstaviti beogradskoj publici. Takmičiće se 15 ekipa balonara iz Holandije, Austrije, Mađarske, Rumunije i Slovenije.PIROTEHNIČKA ZONAZar ne vidiš da gorimOva zona će biti jedna od najposećenijih u večernjim časovima, smeštena na Donjem gradu tvrđave. Prvi put na beogradskom nebu biće ispaljen piromuzički vatromet, koji za razliku od običnog, predstavlja senzacionalan spoj zvučnih i vizuelnih doživljaja, koji ostavljaju bez daha.MUZIČKA ZONAKultur šokSvi oni koji budu hteli da uživaju u dobroj muzici odabraće zonu gde će se predstaviti neki od naših muzičkih festivala, kao što su Bir fest, Zaječarska gitarijada, Nišvil, Sabor trubača, Love fest, Si dens i drugi, a održaće se i koncerti grupe Zaa, Hu si, Ortodoks Kelts i sastava Legende.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track