OSUĐIVALI POTROŠAČKO DRUŠTVO, A SAD Sex Pistolsi na kreditnim karticama?!

banka im ukazala čast

OSUĐIVALI POTROŠAČKO DRUŠTVO, A SAD Sex Pistolsi na kreditnim karticama?!

Pop kultura -
Dve kartice će imati utisnutu necenzurisanu verziju omota albuma Sex Pistolsa iz 1977. godine "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", dok će se na trećoj naći slika sa omota singla "Anarchy in the UK"

LONDON - Prkosili su establišmentu i osuđivali potrošačko društvo, a sada podmazuju točkove te iste kapitalističke mašine - britanski Sex Pistolsi će se uskoro naći na kreditnim karticama.

Naime, banka Virgin Money, deo poslovnog carstva britanskog milijardera Ričarda Brensona, pokrenula je seriju "Sex Pistols" kreditnih kartica, na kojima će se naći naziv buntovničkog benda i njihov prepoznatljivi estetski dizajn. Dve kartice će imati utisnutu necenzurisanu verziju omota albuma Sex Pistolsa iz 1977. godine "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", dok će se na trećoj naći slika sa omota singla "Anarchy in the UK".

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

Nije sigurno da li je Džon Lidon imao baš ove kartice na umu kada je 1976. za ovaj debi singl napisao stih "Your future dream is a shopping sćeme" (Tvoj san o budućnosti je šoping šema), ali u Virgin Money naglašavaju da je "vreme da potrošači ubace malo pobune u džepove".

"Lansiranjem ovih kartica, želeli smo da ukažemo čast baštini i različitosti kompanije Virgin. Sex Pistolsi su prkosili konvencijama i etabliranom načinu razmišljanja, baš kao što i mi danas radimo u pokušaju da 'protresemo' britansko bankarstvo", zaključila je direktorka kartica Mišel Grin.

Sex Pistolsi su potpisali ugovor sa diskografskom kućom Virgin u maju 1977. nakon što su ih odbile EMI i A&M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track