DUHOVNA KRIZA: Da li Tom Kruz napušta sajentologe?
Foto: Ap

Pitanje je sad

DUHOVNA KRIZA: Da li Tom Kruz napušta sajentologe?

Pop kultura -
Nakon propalih brakova i nemogućnosti da viđa svoju ćerku, poznati glumac i veliki zagovornik Sajentološke crkve preispituje svoja uverenja

Sudeći po nekim američkim medijima, Tom Kruz ozbilno razmišlja da napusti Sajentološku crkvu. Njegova vera zapala je u krizu nakon jednog telefonskog razgovora sa ćerkicom Suri. Ona mu je pričala o svojim časovima baleta, a Tomu je bilo žao što to sve propušta.

Od kako se rastao sa njenom majkom Kejti Holms, pretpostavljalo se da je uzrok njihovog razvoda to što Kejti nije htela da odgaja ćerku u duhu sajentologije. Sa druge strane, čelnicima ove crkve smeta što njihov glavni zagovornik ne podiže svoje dete pod okriljem sajentologa. Suri je obeležena kao neprijatelj što znači da je njihova komunikacija znatno umanjena.

Kako je ova religija njemu praktično uništila sva tri braka i bitno utiče na njegov život i karijeru, Tom Kruz će možda da se odvaži i istupi iz Sajntološke crkve. Ukoliko se to zaista dogodi, to bi bila velika vest jer on važi godinama za jednog od najistaknutijih sajentologa. Njega je u celu tu priču 1990. godine uvela glumica i njegova tadašnja devojka, Mimi Rodžers, koja je i sama u međuvremenu, napustila crkvu.

(Hollywood Life)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track