(VIDEO) SRBIJA DO MELBURNA: Seo za klavir u muzeju dok niko nije gledao i odsvirao Moravac
Foto: Facebook

Koji car

(VIDEO) SRBIJA DO MELBURNA: Seo za klavir u muzeju dok niko nije gledao i odsvirao Moravac

Pop kultura -
"Kad sam ustao, pitali su me odakle je ta muzika, a ja sam im, naravno, odgovorio da je is Srbije", kaže za portal Kurira mladi Hristijan

Hristijan Spirovski je tokom prijema u muzeju u Melburnu gde je bilo oko 300 gostiju, rešio da zabavi zvanice tako što je zaseo za klavir i odsvirao srpska narodna kola.

On je ovaj svoj "performans" zabeležio kamerom, pa se jasno vidi da su gosti uživali u melodiji iz naših krajeva.

"Pošto sam završio sa muziciranjem, niko mi nije zamerio što sam svirao, tako da reakcija je bila odlična. Jednoastavno su voleli da čuju nešto što je različito. Kad sam ustao, pitali su me odakle je ta muzika, a ja sam im, naravno, odgovorio da je is Srbije", kaže za portal Kurira mladi Hristijan koji živi u Australiji, ali je sa Srbijom povezan jer mu tetka Mira živi u Novom Bečeju, ali je nikada nije upoznao jer nemaju kontakt. Zato on još nije bio u našoj zemlji.

Ipak, ovaj talentovani mladić koji je završio muzičku akademiju u Melburnu, oseća čvrstu vezu sa Srbijom, pa kada i gde god da nastupa, on svira srpsku muziku.

"Za sada sam samo prolazio kroz Srbiju, ali planiram da je posetim jer najviše volim ljude koji su druželjubivi, kao i muziku i samu državu, prirodu... ma sve što je vezano sa Srbijom", kaže Hristijan.

Poslušajte kako "Moravac" zvuči odsviran na klaviru u muzeju:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track