Džiboni o Gitarijadi u Zaječaru: Sećam se kako je bilo 1987, ovogodišnja mi je posebna!
Foto: Damir Devišagić

Lepo sećanje

Džiboni o Gitarijadi u Zaječaru: Sećam se kako je bilo 1987, ovogodišnja mi je posebna!

Pop kultura -
Sećam se svog nastupa u Zaječaru 1987. sa mojim bendom "Osmi putnik”. Bili smo odlično primljeni i ostao mi je u lepom sećanju, rekao j pevač

Zlatan Stipišić Džiboni, bivši vokal kultnih bendova "Osmi Putnik“ i “Divlje Jagode” nastupiće na ovogodišnjoj 49. Gitarijadi u Zaječaru, koja će biti održana od 29. jula do 1. avgusta..

Džiboni je poznati hrvatski kantautor iz Splita, čije pesme predstavljaju svojevrsni spoj roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka. Na pitanje da li će ga nastup na ovogodišnjoj Gitarijadi podsetiti na dane kada se u garaži spremao za nastupe, muzičar kaže:

"Pa, naravno! Sećam se svog nastupa u Zaječaru 1987. sa mojim bendom "Osmi putnik”. Bili smo odlično primljeni i ostao mi je u lepom sećanju". Džiboni kaže da će repertoar na Gitrarijadi biti drugačiji nego u Areni.

"Repertoar će biti drugačiji, jer ovo je drugačiji program. Ovo je Džiboni i Vlatko Stefanovski trio. Sviramo najbolje pesme koje sam imao u svojoj karijeri i koje je Vlatko oplemenio sa svojom gitarističkom virtuoznošću. To su sve one pesme, “Mirakul”, “Libar”, “Činim pravu stvar” sa albuma na kojima mi je gostovao. A ja se nalazim u jednoj za mene nostalgičnoj situaciji da sam u ulozi pevača nekih od najvećih hitova grupe "Leb i sol". Tako da je to jedan specifičan program. To nije nešto što se događa svaki dan, pa je i meni i Vlatku to poseban doživljaj".

Nastupićete zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, saradnja sa njim počela je na albumu "Judi, zviri i beštimje", pre 16 godina. Koji Vam je najlepši momenat na sceni koji ste podeli sa njim i šta publika može da očekuje na Gitarijadi ?

"Vlatko i ja delimo ushićenje koje osećamo prema muzici. Mi se i dan danas veselimo kao i prvog dana. Kao da smo tinejdžeri. I verujem da nikada nećemo izlazak na stage shvatati kao hladni profesionalci nego više kao zaljubljenici u muziku i kreativnost". Na pitanje da li više voli kopno ili obolu muzičar kao iz topa odgovara:

"Na obali!!! Pa, to je normalno za jednoga Dalmatinca". Na pitanje kojom pesmom otvara Gitarijadu, kaže:

(mojatv.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track