TUGA: Preminuo glumac Selimir Tošić!
Foto: Ps Yt

Komemoracija sutra

TUGA: Preminuo glumac Selimir Tošić!

Pop kultura -
Komemoracija će se održati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, u sredu, 22. jula, u podne

Glumac zrenjaninskog Narodnog pozorišta Selimir Tošić iznenada je preminuo u 70. godini.

Kako je saopšteno iz zrenjaninskog pozorišta, komemoracija će se održati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, u sredu, 22. jula, u podne.

Sahrana će biti održana na Tomaševačkom groblju istog dana.

Selimir Tošić rođen je 1946. godine u Obrenovcu. U zrenjaninsko pozorište došao je u sezoni 1969/70, a njegova prva zapažena uloga bila je u Simovićevom Putujućem pozorištu Šopalović u kojem je tumačio Drobca.

Bio je nezamenljivi deo repertoara zrenjaninskog pozorišta upečatljivim glasom i stasom, a odlično se snalazio i u klasičnim i u savremenim komadima.

Poslednjih godina publika ga pamti po odličnim ostvarenjima u predstavama Mrtve duše, Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina, koje je režirao Ljuboslav Majera, Šuma u režiji Radoslava Milenkovića, Kron – (p)lutajuće glumište u režiji Roberta Raponje i posebno u Ukroćenoj goropadi u režiji Kokana Mladenovića.

U penziju je otišao 2009. godine, ali je nastavio da igra u predstavama koje su na repertoaru.

Iz Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" poručili su da odlaskom svakog glumca ostaje velika praznina i tuga, ali i da su ponosni što je glumac poput Selimira Tošića svoj život i karijeru posvetio upravo tom pozorištu.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track