KAMPERI PORUČILI: Najbolje je na Šumarak stejdžu, Gitarijada nikad bolja!
Foto: Mojatv

Oduševljeni

KAMPERI PORUČILI: Najbolje je na Šumarak stejdžu, Gitarijada nikad bolja!

Pop kultura -
49. Gitarijada ulazi u finale, a već je oborila sve rekorde u istoriji ove manifestacije

Tradicionalni Rok kamp nudi besplatan smeštaj i ručak za sve ljubitelje rokenrola koji su iz drugih gradova i zemalja pristigli u Zaječar.

Smešten u epicentru Gitarijade, na samo nekoliko stotina metara od glavne bine na Kraljevici, ove godine je najveći ikada. Više od 4.000 stanovnika iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Francuske, Nemačke, Makedonije, BiH i drugih država, u Rok kampu je provelo je nezaboravne trenutke 49. zaječarske Gitarijade.

Foto: MojaTV
Foto: MojaTV

Dok su noći posvećene bendovima na Rok stejdžu, dani u kampu pretvaraju se u svojevrsne performanse, uz gitaru, zaštitni znak Gitarijade, i pesmu.

"Nama je najbolje na Šumarak stejdžu", poručuje uglas grupa kampera, okupljena oko mladića sa akustičnom gitarom. Uživaju uz stare hitove, koje svi znaju i pevaju.

Foto: MojaTV
Foto: MojaTV

"Vraćamo se sa ručka. Šta da kažemo? Dovoljno je to da sam planirao da odem večeras, posle svih nastupa, ali nakon ovog gulaša, definitivno ostajem i sutra! Mora ga ponovo biti", kaže nam Ivan iz Smedereva i dodaje:

"Druženje u kampu ne može biti loše kada su se ovde okupili kvalitetni ljudi. Obzirom da sam ovde prvi put i da je sve ovo za mene novo i jako uzbudljivo. Smatram da je program jako dobar. Nastup Dubioze je bio pun pogodak – overili su! Nadam se super iznenađenjima na jubilarnoj 50-toj Gitarijadi. Svakako sam siguran da će nam prirediti neko neočekivano iznenađenje."

Foto: MojaTV
Foto: MojaTV

Danas je kamperima pripremljeno i podeljeno preko 5.000 obroka. Pripremu obroka organizovao je Odred izviđača „Đorđe Simeonović“. Danas su na meniju bili pasulj i gulaš.

"Smešten sam u hotelu, ali je druženje u kampu uvek bolje. Zato sam sad ovde sa društvom a hotel koristim samo za prenoćište. Kada uporedim, program je bogatiji od prošlogodišnjeg. Gitarijada se dosta potrudila da obezbedi dobre bendove, a da ne zanemari i demo bendove, koji su takođe bili odlični. Svake godine je sve bolje i bolje i nadam se da će 50-ta Gitarijada biti zaista jubilarna", priča gitarista niške grupe Dok 7.

Foto: MojaTV
Foto: MojaTV

(mojatv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track