POSLEDNJI ARSENOVI DANI: Gabi se do kraja nadala da će se opet otisnuti do kuće pored mora
Foto: Fonet

Bolest bila jača

POSLEDNJI ARSENOVI DANI: Gabi se do kraja nadala da će se opet otisnuti do kuće pored mora

Pop kultura -
Svako leto vraćali su se tu, u šibenski Varoš, odakle je mladi kantautor počeo svoj put od Perkovića, preko Knina

Umro je Arsen Dedić. U 78. godini izgubio je svoju poslednju bitku, koja nije bila s notama, inspiracijom i pesmom.

Bolest je bila jača, prejaka, i nakon što je ceo region pratio dramu koja se događala u bolnici, gde je posle operacije kuka hospitalizovan zbog sepse, Arsen je ipak otišao. Brojni prijatelji s kojima je delio svoje snove danima su u molitvama tražili razloge da se oporavi i kaže im još nekoliko svojih rečenica, stihova koji su im obeležili mladost, odrastanje, smiraj zrelosti...

Njegova Gabi se do poslednjeg trenutka nadala da će biti dana kada će se opet otisnuti do "kuće pored mora". Svako leto vraćali su se tu, u šibenski Varoš, odakle je mladi kantautor počeo svoj put od Perkovića, preko Knina, pa do... Pa, sve do svetskih pozornica na kojima je ostavio svoj osebujni glazbeni dar.

Foto printskrin
Foto printskrin

Do poslednjeg trenutka pisao je, pevao i komponovao, za Gabi, za sebe, za prijatelje, za neznance koji su ga samo pitali - Arsene, treba mi samo jedna pesma, samo stih, samo mi je vi možete napisati... I tako sve do onog časa kada je možda jednog jutra u svom svakodnevnom kutku u Esplanadi čuo stih... "Tamo, tamo da putujem..."

Kurir možete pratiti i na Vajberu.

http://www.youtube.com/watch?v=8e1lZgpaA6w

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track