8 NAJUŽASNIJIH ISTINITIH PRIČA SA SNIMANJA: Iza kulisa velikih filmova kriju se strašne tajne
Foto: Jutjub

Ako niste znali...

8 NAJUŽASNIJIH ISTINITIH PRIČA SA SNIMANJA: Iza kulisa velikih filmova kriju se strašne tajne

Pop kultura -
Kao što je već nekoliko puta dokumentovano u prošlosti, reditelji mogu da idu u sulude krajnosti kako bi postigli kadar kakav žele

Filmovi mogu da budu jako naporan posao. Kao što je već nekoliko puta dokumentovano u prošlosti, reditelji mogu da idu u sulude krajnosti kako bi postigli kadar kakav žele. Skupili smo najužasnije priče sa snimanja vaših omiljenih filmova. Pobednik je u nastavku teksta, ali prvo idu nominovani!

1. Džek O Haloran glumio je zločinca, Nona, u prva dela supermena, a gospodin O Haloran je, kako je pisao u svojoj autobiografiji, bio u odličnim kontaktima sa mafijom. Mladi Kristofer Riv dopustio je da neke stvari "izađu" iz studija, a ovako je to opisao gospodin O Haloran.

"Zgrabio sam ga, uhvatio za vrat i nabio uz zid. Rekao sam mu: Ako još jednom čujem da moje ime pominješ van ovog studija bez da si prvo rekao Gospodin O Haloran, otkinuću ti glavu i uriniraću ti u grlo. A ako ikada čujem da pričaš o mojoj porodici ili o bilo čemu ovezano za moju prošlost, nećeš završiti snimanje ovog filma."

2. Za scenu iz filma "Sad me vidiš", glumica Isla Fišer bila je zarobljena pod vodom skoro 3 minuta. Lanac se zakačio za njen kostim i nije mogla da se oslobodi. Srećom kaskader joj je spasio život.

"Zaista sam se davila, svi su mislili da glumim fantastično, niko nije primetio da se zaista borim za život."

3. U filmu "Paklena pomorandža", Malkolm MekDauel (koji je glumio glavnu ulogu, Aleksa DeLardža) nosio je prave sprave za mučenje na očima u sceni kada ga maltreiraju da gleda nasilne filmove. Pravi doktor je bio prisutan za vreme snimanja kako bi mu stavljao kapi u oči. Ipak, ovo je ostavilo posledice na njegove oči.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

4. Za vreme snimanja filma "Hanibal Holokaust" jedan od glavnih glumaca, Karl Gabriel Jork bio je u strahu da će ga reditelj zaista ubiti. On je držao sve pare kod sebe i bio je spreman da pobegne i u džunglu ako je trebalo.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

5. Badi Ebsen, originalni "Limeni čovek" iz "Čarobnjaka iz Oza", proveo je mesece u bolnici oporavljajući se od aluminijumske prašine koja mu je bila u plućima. On je zamenjen Džekom Hejlijem, čovekom koga svi znamo kao "Limenka" čija šminka je diskretno zamenjena za "sigurniju" aluminijumsku pastu.

6. Dejvid Holms bio je dubler Danijela Redklifa još od prvog Harija Potera što ih je učinilo prijateljima još od malih nogu. Međutim, tragedija se dogodila na poslednjem snimanju filma Hari Poter, kada je Dejvid trebalo da bude odbačen od eksplozije, bačen je na zid i slomio je vrat što ga je odmah paralizovalo.Danijel je posećivao Dejvida u bolnici, a kasnije je organizovao i dobrotvorne aukcije kako bi se platili računi za njegovo lečenje.

7. Tokom treninga za snimanje filma Roki 4, Stalone je tražio od Dolfa Lundgrena da stvarno krene na njega svom snagom kao što bi to radili bokseri 15 sekundi. Završio je sa naduvenom perikardijalnom venom na srcu i morali su hitno da ga odvedu u bolnicu avionom. Njegova osiguravajuća kuća mislila je da folira, rekavši da to izgleda kao posledica direktnog sudara i udara u volan. Stalone je rekao:"Da li ste ikada videli Dolfa Lundgrena? To je kamion, to je volan, to je direktni sudar."

8. U originalnom "Umri muški", Brus Vilis je trajno izgubio 2/3 sluha u levom uvetu tokom scene koja je zahtevala da koristi ekstremno glasne ćorke ispod jako malog stola.

(Cracked)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track