TRAGIČAN KRAJ MANEKENKE (24): Roditelji je prisilili na novi brak, iako je već imala muža i ćerku...
Foto: Printskrin

Nisu je podržali

TRAGIČAN KRAJ MANEKENKE (24): Roditelji je prisilili na novi brak, iako je već imala muža i ćerku...

Pop kultura -
Nisu je podržavali u karijeri zbog čega je bila depresivna i sklona samoozleđivanju, a nisu se slagali ni s njenim izborom muža

Nadia Menaz (24) u maju je pronađena mrtva u svom stanu u Mančesteru. Nesrećna manekenka se obesila samo pet meseci pošto je dobila sudsku presudu prema kojoj se njenoj tradicionalno muslimanskoj porodici zabranjuje da je prisili na unaprijed dogovoreni brak.

Manez od rođenja je živela u Velikoj Britaniji i sa 16 godina upoznala je Umara Rasula, koji ju je uveo u manekenstvo. Roditelji je nisu podržavali u karijeri zbog čega je bila depresivna i sklona samoozljeđivanju.

Odselila je od kuće i u tajnosti s Rasulom započela vezu, a vemčali su se 2011. godine, poštujući sve muslimanske običaje. Godinu dana kasnije dobili su ćerku. Međutim, roditelji su i dalje zahtevali od nje da se uda za čovjeka kojem su je davno obećali.

Prošle godine Nadia se obratila britanskom sudu jer ondašnji zakon štiti žene u slučaju prisilne udaje. U slučaju protiv oca Sabira Huseina (60), majke Ruksane Kosuar (55) i još troje od njenih osam braće i sestara, manekenka je dobila presudu.

"Celi njen život i svaku njenu odluku nikada nisam mogao da shvatim, ali nikada kod nje nisam osetio da ima bilo kakvih problema koji bi je naterali na ovako nešto. Mislim da je moja ćerka ubijena", nakon svega je rekao njen otac na sudu.

The Telegraph

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track