Od jevrejskog migranta do milionera: Neverovatna životna priča kreatora Ralfa Lorena
Foto: Reuters

Sudbine poznatih

Od jevrejskog migranta do milionera: Neverovatna životna priča kreatora Ralfa Lorena

Pop kultura -
Detinjstvo je proveo po bioskopima, gledajući filmove u kojima je zamišljao sebe. To je tada bio njegov beg od stvarnosti i bede u kojoj je živeo

Mnogo pre nego što je postao modna ikona, Ralf Loren se prezivao Lipšic i bio je najmlađi sin siromašnih jevrejskih migranata koji su živeli u Bronksu.Detinjstvo je proveo po bioskopima, gledajući filmove u kojima je zamišljao sebe. To je tada bio njegov beg od stvarnosti i bede u kojoj je živeo.Njegova detaljna biografija opisana je u knjizi Majkla Grosa "Genijalna autentičnost: Pravi život Ralfa Lorena" u kojem autor opisuje kako je Lorena svet mašte doveo do poslovnog sveta mode.U kasnim tinejdžerskim godinama Ralf je promenio prezime iz Lipšic u Loren. Nakon kratkog boravka u vojsci, Loren se zaposlio u Njujorku gde je prvo počeo da radi kao službenik.

Foto: AP, Ralf Loren na reviji
Foto: AP, Ralf Loren na reviji

Ideju da uđe u svet mode dobio je na prvoj utakmici pola na kojoj je prisustvovao."Tamo je bilo neverovatnih stvari. Srebro, fina koža, plavuše sa velikim šeširima i visoko društvo kojem nismo dorasli" ispričao je Lorenov prijatelj.Tada, samo sa diplomom srednje škole odlučio je da pokrene svoju kompaniju što je bio prvi od nekoliko Lorenovih rizika. Usledio je sledeći korak, dizjaniranje širokih i šarenih kravata u vreme kada su moderne bile uske i obične kravate. Sa svojim radikalnim pristupom pridobio je slavni Blumingdejl.

Foto: Reuters, Garderoba Ralf Loren
Foto: Reuters, Garderoba Ralf Loren

U roku od godinu dana, prodao je kravate u vrednosti od pola miliona dolara.Njegova tajna je ležala u tome što je zamišljao odeću koju bi on želeo da nosi: odeću koja je prikladna za filmske zvezde."Postati milioner" to je bio jedan od ciljeva koje je Ralf Loren sebio zadao i napisao davne 1957. godine u svom godišnjaku srednje škole DeVit Klinton.Danas, Lorenovo bogatstvo se procenjuje na oko šest milijardi dolara neto. Dečak širokih pogleda koji je sanjao o tome da jednom postane milioner danas ima 75 godina, uživa u plodovima svog uspeha, sa kućama u Jamajci i na Menhetnu, piše Express.hr(Newsweek.rs)Pogledajte još na portalu Newsweek.rs Pronađena bakterija stara milione godina, ključ eliksira dugovečnosti (VIDEO)Eksperiment koji je zapalio internet: Možete li se zaljubiti samo na osnovu prvog poljupca? (VIDEO)Kako astronauti trpe devet puta jaču gravitaciju (VIDEO)Koliko su dugi nokti novog Ginisovog rekordera (VIDEO)Arheolozi na nogama: Grobnica u Amfipolisu pripadala prijatelju Aleksandra Velikog (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track