Sestre Gobović snimile spot za pesmu koju je svojevremeno pevao Luis
Foto: PR

Poštovanje prema kolegi

Sestre Gobović snimile spot za pesmu koju je svojevremeno pevao Luis

Pop kultura -
Otpevale su ovu pesmu kao svojevrsan omaž kolegi, velikom pevaču koji će ostati upamćen po svojim brojnim hitovim

Etno sastav „Sestre Gobović“ snimio je spot za novu pesmu „Dođi, dođi“ koju je komponovao Andrej Andrejević, po tekstu Zorana Milenkovića.

Spot je sniman u prirodi, na Topčideru, u režiji Dragana Đorđevića i produkcijske kuće „Šarf“, a koncepcijski prati ljubavnu tematiku pesme.

Ovu numeru Andrej Andrejević komponovao je za tragično nastradalog Ljubišu Stojanovića Luisa, a legendarni pevač snimio je pod nazivom „Ženim te“, kao pesmu koja otvara album „The Last King of Balkans“, objavljen za holandsku kuću „Snail Records“.

Sestre Gobović, Marina i Marija, otpevale su ovu pesmu kao svojevrsan omaž kolegi, velikom pevaču koji će ostati upamćen po svojim brojnim hitovima, ali i maestralnim izvođenjima tradicionalnih pesama.

O sastavu "Sestre Gobović"

Orkestar Sestre Gobović sastav je koji čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne.

Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva “moderna tradicija Balkana” ili “etno-pop”.

Sestre Gobović izdale su dva albuma, "Zora" (2014) i "Probudi se" (2015) u izdanju City Records-a. Na albumima su radili Saša Milošević Mare, Andrej Andrejević i Miloš Pavlović. Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.

Sestre Gobović nedavno su potpisale ugovor sa kompanijom Music Star Production, sa kojom rade i neke od najvećih zvezda u regionu: Goran Bregović, Ceca Ražnatović, Severina, Haris Džinović, Jelena Rozga, Toni Cetinski, grupa SMAK…

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track