Darko Nikolić oduševio Đurička i Hadžimanova

Izložba „From No Connection“

Darko Nikolić oduševio Đurička i Hadžimanova

Pop kultura -
Umetnik kaže da svakodnevno slika sve ono što mu je zanimljivo i da su fotografije nastale iz njegove fascinacije lepotom raspada

Fotograf i filmski reditelj Darko Nikolić otvorio je izložbu „From No Connection“ u Galeriji „O3ONE“, a među mnogobrojnim posetiocima bili su i muzičar Vasil Hadžimanov i glumac Nikola Ðuričko.

Pogledao radove... Nikola Đuričko
Pogledao radove... Nikola Đuričko

Nikolić je svoju izložbu nazvao foto-dnevnikom koji je nastao spontano dok je šetao ulicama Beograda ili dok je vozio motor.- Slikam svakodnevno sve što mi se učini zanimljivim. Fotografije su nastale iz moje fascinacije lepotom raspada u Beogradu. Nekada su to ulice, zgrade, nekada zanimljivi ljudi - objašnjava Nikolić i dodaje:- Sve je počelo kad sam krenuo da ih postavljam na Instagram, koji je sada postao internet galerija na kojoj odmah možeš da dobiješ reakciju publike i vidiš da li si dobro uradio posao. Meni je to postalo psihoterapija, a ljudima se dopada i sve više njih me zove.

Šta njegove fotografije poseduju, a druge ne, opisala je mr Ivana Tomanović govoreći o delima koja su odabrana baš za ovu izložbu.

Podržao umetnika... Nikolić i Hadžimanov
Podržao umetnika... Nikolić i Hadžimanov

- Šareni kvadratići mnogima od nas često iskaču na ekranu mobilnih telefona. U tom formatu najčešće gledamo fotografije filtrirane kroz Instagram. Gledamo ih, lajkujemo, ali samo mali broj ostavlja trag u našem sećanju. Darko to ima - kaže Tomanovićeva.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track