DRAGULJ SRPSKE REČI: Promocija romana Miroslava Kusmuka Bijeli šal na Sajmu knjiga!
Foto: Kurir

Štand Republike Srpske

DRAGULJ SRPSKE REČI: Promocija romana Miroslava Kusmuka Bijeli šal na Sajmu knjiga!

Pop kultura -
Pisac romana istrajava u pisanju i sam očekuje odjeke reči kojima je posvetio svoj život

BEOGRAD - Na štandu Republike Srpske održana je promocija romana Miroslava Kusmuka "Bijeli šal" o kojoj su govorili pesnikinja Dara Sekulić i spisateljica Angelina Petrović.

Prva knjiga Miroslava Kusmuka njegov je zapažen i nagrađen roman "Vuk", a ubrzo su stigli roman "Pričaj mi Lazare". Treća je zbirka pripovedaka "Oluja", a "Bijeli šal" je treći roman i četvrta knjiga.

„Govori i pisati o knjizi i životu Miroslava Kusmuka pozvaniji bi bili oni koji prate istoriju i teorije književnosti i srpskog jezika koji je njegov temelj. Pisac romana istrajava u pisanju i sam očekuje odjeke reči kojima je posvetio svoj život. A život onog koji knjigu stvara, knjigom je i ispunjen, ma kakvo mesto ta knjiga zauzimala na sirotinjskoj polici ili u bibliotekama velikih dvoraca“, rekla je Sekulićeva.

Na štandu Republike Srpske beogradskog Sajma knjiga organizovano je i druženje sa Darom Sekulić. Beogradskoj publici Dara Sekulić govorila je pesme iz svojih knjiga poezije „Brat moj Tesla“, „Viseći most“ i „Udari mora“ i knjige proze "Zapisi o bilju i nama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track