SRBLJANOVIĆ O ZORANNAH Bolje da je poznata po mejkap tutorijalu nego po jami u koju je bacala leševe
Foto: Printscreen

Stala u odbranu blogerke

SRBLJANOVIĆ O ZORANNAH Bolje da je poznata po mejkap tutorijalu nego po jami u koju je bacala leševe

Pop kultura -
Ona je upitala i zbog čega kamera nije prošetala do štanda gde se prodaje knjiga jedne, kako kaže, druge modno osvešćene autorke, Mirjane Marković

Dramaturg Biljana Srbljanović stala je u odbranu blogerke Zorane Jovanović, poznatije kao Zorannah upitavši zbog čega je pomenuta autorka do te mere izložena javnom linču.

"Ona se barem ne predstavlja kao književnica, nego blogerka, koja svoj proizvod (knjigu leksikonskog tipa sa modnim savetima upravo na nivou bilo kog glosi magazina, koje adolescentkinje i inače gutaju) ne nameće nikom, već prodaje na dobrovoljnoj bazi, uprkos ogromnom odijumu brojnih medija", navodi Srbljanović.

Ona je osula paljbu po autorima jedne televizijske emisije koji su napraviliu anketu među devojčicama koje su čekale u redu kako bi kupile knjigu poznate blogerke.

"Oni su najpre su izložili javnom sramu tu decu (anketa medju veoma uzbudjenim mladjim maloletnicama koje govore koliko obožavaju Zoranu na samo njima svojstven rano-pubertetski način), pa onda detaljno podsmešljivo komentarisanje i paternalistički pristup, dociranje i spekulisanje o jadnom materijalnom stanju roditelja i osudjivanje dece što "bacaju" 1.200 dinara (koje je "tata teško zaradio u nadnici") na "ovo". Ne razumem kako je moguće emitovati razgovor sa maloletnim licima na televiziji bez dozvole roditelja, a pogotovo kada ih se izvrgava ruglu", kaže Srbljanović.

Ona je upitala i zbog čega kamera nije prošetala do štanda gde se prodaje knjiga "jedne druge modno osvešćene autorke, Mirjane Marković".

"Zašto ovi muškarci nisu tamo pitali one sebi ravne - zbog čega dajete teško zaradjen novac na opasan i podmukao projekat kojim se opravdava zločin, relativizuje pravosudni sistem države i sa odobravanjem gleda na ubistvo, kao najnormalnije sredstvo političke borbe?", upitala je Biljana Srbljanović i dodala:

"Pa bolje da je poznata po mejkap tutorijalu nego po jami živog kreča u koju je bacala leševe ljudi koje je likvidirala."

Sinoć su se, u veoma gledanom TV programu, petorica sredovečenih muškaraca petnaest minuta podsmevala dvanaestogodišnjim...

Posted by Biljana Keller on Monday, 2 November 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track