(VIDEO) PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Pogledajte kako se američki glumac krstio u ruskoj crkvi!
Foto: Youtube

Velika odluka

(VIDEO) PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Pogledajte kako se američki glumac krstio u ruskoj crkvi!

Pop kultura -
Svetski poznati američki glumac japanskog porekla Keri Tagava, koji radi u Holivudu, odigrao je ulogu u ruskom filmu „Jerej-San“ ulogu japanskog pravoslavnog sveštenika. I, nedugo potom – posle „dubokih razmišljanja“ – odlučio da pređe u pravoslavlje i da se krsti.

Čin krštenja obavio je mitropolit Volokolamski – episkop Ilarion koji je i vikar poglavara ruske pravsolavne crkve Kirila.

Važnu ulogu u svemu je odigrao i poznati ruski glumac i režiser Ivan Ohlobistin koji je i sveštenik.

A Tagava ne samo da se pokrstio, nego je istovremeno i zatražio pasoš Ruske Federacije.

Ruski novinari, koji su prisustvovali krštenju, pitali su Tagavu: ne pribojava li se da će zbog prelaska u Rusku pravoslavnu crkvu imati problema u SAD? A on im je uzvratio: „Zašto se bojati? Ovo je pitanje Boga“.

Брат наш Пантелимон. ( Чин совершает владыка Волоколамский Илларион, викарий Его Святейшества Патриарха Московского и Всея Руси Кирилла.)

Posted by Иван Охлобыстин on Thursday, 12 November 2015

Upitan – kako se posle krštenja oseća – Tagava je rekao: "Osećam se veoma uzvišeno. Moje noge su uvek na zemlji, ali je ovo momenat kada sam postao bliže Bogu“.

Mitropolit Ilarion je ispričao da ima pomoćnika-Japanca – oca Nikolaja koji je razgovarao sa Tagavom i „proverio njegovu veru i rešenost“.

Krštenje je bilo zakazano tek posle te „provere“.

Ohlobistin u filmu „Jerej-San“ igra glavnog negativca. A Tagava pozitivca – Takuru Nakamuru, Japanca koji je prešao u pravoslavlje i postao „otac Nikolaj“.

Братья и сестры! Спешу поделиться радостью: Свет Христов просвещает всех! Кери Тагава, сыгравший в нашем фильме "Иерей ...

Posted by Иван Охлобыстин on Wednesday, 11 November 2015

On je u filmu rođeni brat jednog od šefova jakuze. Pre nego što je postao sveštenik bio je sportista.

Kada je stigao u Rusiju, „otac Nikolaj“ ujedinjuje stanovnike jednog sela oko njihove polurazrušene crkve i štiti ih u sukobu sa lokalnim kriminalcima.

Tagava je poznat po ulogama u američkim serijama filmovima: „Zvezdnani put: Nova generacija“, „Grom u raju“, „Spasioci Malibu“, „Uverenja“ , „Vavilon-5“, „Smrtna bitka“, „Perl-Harbur“, „Gejšini memoari“.

Елицы во Христа крестистеся...

Posted by Иван Охлобыстин on Thursday, 12 November 2015

(Balkanspress)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track