SVI SKANDALI ČARLIJA ŠINA: Lečio se od alkohola, napao bivšu devojku, udario zubara...
Foto: Profimedia

Problematični glumac

SVI SKANDALI ČARLIJA ŠINA: Lečio se od alkohola, napao bivšu devojku, udario zubara...

Pop kultura -
Retko koja javna ličnost je uspela da izazove toliko skandala kao što je to Čarli Šin.

Prethodnih dana polemiše se o tome da je glumac koji je poznat po razuzdanom životu i čestom prelasku “s one strane zakona” još davno saznao da je HIV pozitivan.

Čak se spekulisalo da će ga tužiti bivše partnerke i da je veliki broj dama u Holivudu u “panici” jer su na neki način bile povezane s kontroverznim glumcem.

Sve nedoumice Šin bi trebalo da razreši danas u intervjuu koji će dati za “Today”.

Ipak, to nije ni prvi, a verovatno ni poslednji skandal u čijem je središtu Čarli Šin. Predstavljamo vam hronologiju problema u koje je upadao i koje je izazivao čuveni Čarli.

1986: U filmu “Platoon” (1986) igrao je mladog vojnika Krisa, a ta uloga obeležila je početak njegove karijere.

Leto 1990: Šin napušta rehabilitacioni centar u Santa Moniki, gde je proveo gotovo mesec dana. Lečio se od zavisnosti od alkohola. Iste godine okončana je veridba sa glumicom Keli Preston, nakon izveštaja da se slučajno upucala u ruku u njihovoj kući.

1995: Šin je svedok na suđenju “Holivudskoj madam” Hajdi Flajs i priznaje da je na desetine njenih zaposlenih potrošio 50.000 dolara. On je tada rekao da mu se dopadao “čirliderski” tip žena.

1996: Šin je pritvoren i optužen za napad na bivšu devojku Britni Ešland. Godinu dana kasnije dobija uslovnu kaznu u trajanju od dve godine.

Maj 1998: Šinov otac, glumac Martin Šin, ubeđuje sina da se prijavi u centar za odvikavanje u Malibuu, nakon gotovo fatalnog predoziranja. Kasnije tog meseca Čarli je i primoran da se vrati na rehabilitaciju, nakon što ga je u pijanom stanju zaustavila saobraćajna policija. Lekar koji je ispitivao Šina rekao je vlastima da je glumcu potreban stručni nadzor.

Januar 2006: Šin i njegova druga supruga Denis Ričards objavljuju da se razvode. Tokom šokantne parnice, Ričards je tvrdila da ju je Čarli fizički i verbalno zlostavljao i da joj je pretio da će je ubiti. Šin je dobio sudsku zabranu prilaska.

Foto Profmedia
Foto Profmedia

Decembar 2009: Uhapšen je 25. decembra u Aspenu i sumnjičen je za napad, pretnje i porodično nasilje prema supruzi Bruk Miler.

Februar 2010: Šin “preventivno” odlazi na rehabilitaciju.

Avgust 2010: Šin je proglašen krivim za napad na suprugu iz decembra 2009. i naređeno mu je da provede 30 dana u rehabilitacionom centru. Druge dve tužbe su odbačene. Takođe, dobio je i tri meseca uslovne robije i 36 sati savetovanja o porodičnom nasilju.

Oktobar, 2010: Glumac je hospitalizovan nakon što ga je obezbeđenje pronašlo u hotelskoj sobi nagog i bez svesti. Njegov predstavnik tvrdio je da je reč o alergijskoj reakciji na neki lek koji je uzimao.

Februar 2011: Šin je izjavio da mu nije potrebna rehabilitacija, jer je priručnik Udruženja anonimnih alkoholičara “pisan za normalne ljude, ljude koji nisu posebni, koji nemaju tigrovu krv – DNK Adonisa”.

Mart 2011: Tužio je producenta serije “Dva i po muškarca” Čaka Lora i kuću Warner Bros. za 100 miliona dolara, nakon što su ga otpustili. Tvrdio je da ga je Lor maltretirao.

Jun 2012: Premijerno je prikazana serija “Anger Management” na FX zasnovana na filmu iz 2003. u kojoj Čarli igra bivšeg bejzbol igrača koji je terapeut za probleme s besom. Serija je okončana u decembru 2014.

Novembar 2013: Šin tvituje bivšoj ženi Mjuler: “Srećan rođendan Bruk... Zašto ne bi oduvala ovu svećicu” i priložio fotografiju granate. Mjuler je tada pokušala da dobije zabranu prilaska i udalji ga od dece.

Oktobar 2014: Tužio ga je jedan stomatolog iz Los Anđelesa koji je tvrdio da ga je Šin udario pesnicom u grudi tokom pregleda.

Novembar 2015: NBC News najavljuje da će Šin u ekskluzivnom intervjuu komentarisati navode pojedinih medija da je glumac HIV pozitivan. Prema pisanju magazina People i TMZ, očekuje se da će Čarli reći da “koristi lekove i da tragova virusa zbog toga nema u njegovoj krvi”.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Usatoday.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track