DRAMA "UBILA SAM TVOJU MAJKU": Priča o tradicionalnom sukobu snaje i svekrve

Premijera

DRAMA "UBILA SAM TVOJU MAJKU": Priča o tradicionalnom sukobu snaje i svekrve

Pop kultura -
Anđela, ćerka glumaca Dragana Jovanovića i Branke Pujić, uz Žarka Stepanova i Marinu Vodeničar prikazala je raskošnu glumu.

Uspešnu kalendarsku godinu ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ privela je kraju izvođenjem komada Bojane Babić „Ubila sam tvoju majku“ u režiji Aleksandra Švabića.Kroz scensku igru akteri Anđela Jovanović, Žarko Stepanov i Marina Vodeničar prikazali su zajednički suživot mladog bračnog para s njegovom majkom u malom stanu, u jednoj kuhinji sa tri stolice.- Predstava obrađuje aktuelnu i neiscrpnu temu sukoba snajke i svekrve u borbi oko muževljeve i sinovljeve naklonosti na vrlo komičan i pomalo bizaran način. Reditelj je ovu dramu osmislio skoro kao neku porodičnu farsu, tako da mi je poverio ulogu zle svekrve, koju ja u tom slučaju i žanru mogu da igram bez obzira na svoje godine - smatra Marina.

Anđela: uvek ću biti Draganova ćerka, ali to ne znači da ne mogu da budem i dobra glumica
Anđela: uvek ću biti Draganova ćerka, ali to ne znači da ne mogu da budem i dobra glumica

Najzahtevniji zadatak imala je mlada Anđela, ćerka Branke Pujić i Dragana Jovanovića, koja mora da komunicira sa gledaocima.- Na akademiji obično radimo dijaloške scene i retko kad se obraćamo publici. Strašno je kad vidiš kako te neko gleda, da li te sluša ili ne. U komadu može svako da se prepozna: majke, devojke i mamini sinovi. Njen kvalitet je u tome što publika može da dođe da je pogleda i nakon izvođenja će se osećati dobro - kaže Anđela, koja je talenat za komediju kao žanr povukla na poznatog oca:- Mene najviši vadi što sam neki miks svojih roditelja. Oni se uopšte ne mešaju u moje poslove. Znam da ću uvek ostati Draganova ćerka, ali to ne znači da ne mogu da budem i dobra glumica.Zanimljivo je da komad otvara Milena Dravić, koja se obraća sa razglasa.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track