BIL KOZBI O SILOVANJU ŽENA: Evo šta je rekao posle podizanja optužnice!
Foto: Profimedia

Skandal

BIL KOZBI O SILOVANJU ŽENA: Evo šta je rekao posle podizanja optužnice!

Pop kultura -
Američki komičar Bil Kozbi prvi put se oglasio od kada je protiv njega podignuta optužnica za seksualni napad.

Nekadašnji "omiljeni američki tata" zahvalio se na podršci prijateljima i fanovima putem Tvitera gde ga prati 4,1 miliona ljudi. Protiv 78-godišnjeg glumca je prošle nedelje podignuta optužnica i izdat nalog za hapšenje zbog "seksualnog napada sa oteževajućim okolnostima", delo za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Nakon što mu je pročitana optužnica, Kozbi je pušten na slobodu uz kauciju od milion dolara. Njegova advokatica Monik Prisli izjavila je za televiziju NBC da je glumac sačuvao moral i da veruje da će biti oslobođen svih optužbi.

"Moj klijent nije kriv i mi ne planiramo nikakvu nagodbu", odgovorila je Prisli na pitanje novinara da li Kozbi razmišlja da se izjasni krivim kako bi dobio manju kaznu. Poslednjih godinu dana, više od 50 žena optužilo je komičara za seksualno napastvovanje. One tvrde da ih je Kozbi drogirao i seksualno iskoristio. Mnogi od ovih slučajeva su, u međuvremenu, zastareli.

Nakon izbijanja skandala, Kozbi je naišao na snažnu osudu javnosti, pa je čak i njegova zvezda uklonjena sa Staze slavnih u Holivudu. Glumac je do sada energično negirao sve optužbe i čak uzvratio protivtužbom za klevetu i nanošenje duševne boli protiv svojih tužiteljica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track