TREND NOVE KLIJENTELE: Njujorški hipsteri poludeli za prebrancem
Foto: Profimedia

Francuska varijanta

TREND NOVE KLIJENTELE: Njujorški hipsteri poludeli za prebrancem

Pop kultura -
Klasično jelo od pasulja, prebranac, najnovija je kulinarska senzacija u Njujorku, ali i u Japanu.
Ilustracija (Foto:Profimedia)
Ilustracija (Foto:Profimedia)

"Prebranac je u trendu", piše Njujork post, opisajući ovo jelo kao idealno za hladne zimske dane.

Vlasnik njujorškog restorana "Džimi'z", koji svake godine organizuje takmičenje u pripremanju kasulea, francuske varijante prebranca, objasnio je da ova manifestacija nije nikada privukla toliko ljudi.

Pre osam godina njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kom su francuski bistroi bili u modi, ali da su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od srpskog razlikuje pre svega po tome što se sprema sa mnogo manje luka, veoma je popularan i u Japanu gde je nekoliko restorana tražilo ne samo recept već i uzorke kako bi svojim gostima mogli da pripreme identično jelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track