(FOTO) JEDNA OD NAJSKUPLJIH FOTOGRAFIJA NA SVETU: Da li znate koliko košta ovaj krompir?
Foto: Facebook/screenshot

Slavni irski fotograf

(FOTO) JEDNA OD NAJSKUPLJIH FOTOGRAFIJA NA SVETU: Da li znate koliko košta ovaj krompir?

Pop kultura -
Fotografija uslikana 2010. godine, deo je portfelja priznatog fotografa Kevina Aboša, koji je potvrdio da je fotografiju organskog krompira, uslikanog na crnoj pozadini, prodao neimenovanom biznismenu iz Evrope.

Do you think Appalachian Art is expensive? Kevin Abosch of Ireland sold a photograph of a Irish potato for $1.5...

Posted by Our-WV.com on Sunday, January 24, 2016

Slavni fotograf, Kevin Aboš, prodao je fotografiju, deo traženog portfelja u kome se nalaze fotografije Stivena Spilberga, Majkla Palina, Šeril Sendberg i Malale Jusufzai, za tačno milion evra.

Kevinovih portreti se obično naručuju po ceni od 250.000 evra. Postoje tri verzije printa ove fotografije, jedna je deo fotografove privatne kolekcije, druga je donirana jednom muzeju umetnosti u Srbiji i treća je prodata neimenovanom biznismenu.

"Ovo nije prvi put da je neko kupio fotografiju sa mog zida. Popili smo dve čaše vina, a on je rekao: 'Stvarno mi se sviđa to', onda smo popili još dve i onda je rekao: 'Stvarno želim to'. Dogovorili smo cenu dve nedelje kasnije", rekao je Aboš.

Zaštitni znak irskog fotografa su portreti sa crnm pozadinom, koji su veoma traženi među poznatim ličnostima i bogatašima. Abošovi radovi se objašnjavaju kroz objektivaciju društvenih arhetipova, ikona iz kulture i običnih građana. Aboš primenjuje isti senzibilitet i na pokretne i na statične slike.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track