UNUKA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Deda je dobro, do suza me zasmejava
Foto: Dragana Udovičić

Unuka u Beogradu

UNUKA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Deda je dobro, do suza me zasmejava

Pop kultura -
Dina je doputovala iz Pariza da bi večeras na otvaranju Festa u Sava centru u ime legendarnog glumca primila nagradu Beogradski pobednik

Dina Živojinović (21), unuka glumačkog barda Velimira Bate Živojinovića (82), doputovala je iz Pariza da bi u dedino ime primila nagradu Beogradski pobednik na otvaranju Festa.- Deda je mnogo bolje, što je najvažnije. Provela sam ceo dan u njegovom društvu. Baka Lula mi je spremila ručak i specijalitete koje obožavam da jedem. Nisam bila u Beogradu više od godinu dana. Baš smo uživali i smejali se - počinje priču Dina.Unuka koja vodi Batinu stranicu na Instagramu nije još odlučila koje će filmove gledati tokom 10 dana festivala.- Odrasla sam na Festu. Deda me je kao dete svake godine vodio na festival dok smo živeli u Srbiji. Nisam bila više od pet godina. Čekam da mi deda preporuči šta da gledam i po njegovim savetima ću napraviti neku svoju listu - otkriva Živojinovićeva.U Jugoslovenskoj kinoteci će u ponedeljak biti održane dve projekcije kao omaž Bati: „Tri“ Aleksandra Petrovića i „Breza“ Ante Babaje.

U Beograd će doputovati i glumčev imenjak, unuk Velimir.- Jedva čekam da pogledam dedine filmove u bioskopu. Mnogo je drugačiji osećaj videti ih na velikom platnu nego na televiziji. Lepo je što se mladi interesuju za dedine filmove. U Beograd će doći i moj brat Velimir jer je na raspustu. Prvi put ćemo zajedno u bioskopu gledati neki dedin film - zaključuje Dina.Program na otvaranju Festa vodiće glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, dok će novi duet otpevati Aleksandra Kovač i Marko Tolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track