U SUSRET OSKARU: Očekivanja poznatih i šanse Leonarda Dikaprija da osvoji prestižnu nagradu
Foto: Printskrin

Najbolja ostvarenja

U SUSRET OSKARU: Očekivanja poznatih i šanse Leonarda Dikaprija da osvoji prestižnu nagradu

Pop kultura -
"Povratnik" i Leonardo Dikaprio glavni favoriti u trci za Oskara.

Hoće li ovogodišnja, 88. po redu dodela Oskara konačno doneti priznanje i za čuvenog glumca, saznaćemo u nedelju 28. februara.Po osamdeset i osmi put, američka Akademija filmskih umetnosti će u nedelju dodeliti nagradu oskar za najbolja ostvarenja u više kategorija – najbolji film, najbolje glavne i sporedne uloge u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolji reditelj, najbolja sporedna uloga, najbolja fotografija...

Po običaju, sve je odavno spremno za još jedanspektakl u Dolbi teatru u Holivudu gde će ceremoniju voditi čuveni komičar i glumac Kris Rok.

Miloš Biković. Leonardo Dikaprio Dimitrije Vojinov u jednom dahu je izneo svoje mišljenje

Vojinov je dodao potom još jednu zanimljivost: "Ako "Opklada veka" dobije Oskara za najbolji film, to će biti drugi slučaj u istoriji da film dobije tu nominaciju, a nijednog Oskara u nekoj drugoj kategoriji. To nije verovatno, ali je moguće, zato što ima jako bitnu PGA nagradu koja je dobra prognoza za Oskara. Sigurno će biti nekih presedana."

Dugogodišnja novinarka Javnog servisa Srbije Sandra Perović ističe daje dodela Oskara idealna prilika za nju da konačno sastavi neki tiket u kladionici."Pre neki dan je bila Liga šampiona i gledam muškarce oko sebe sa tiketima, a sada i mene može da drži neizvesnost. Leonardo Dikaprio dobija sigurno Oskara, jedini je favorit. Za najbolji film 'Podlupom', dok za najbolju režiju dobija Alehandro Gonzales Inaritu", ističe Sandra Perović koja je tokom proteklih godina ispratila mnogo filmskih festivala. Ona ističe i uverenje da jedan favorit sigurno neće dobiti Oskara."I pored toga što je favorit (kvota 1,30) Silvester Stalone sigurno neće dobiti Oskara za sporednu mušku ulogu.“Spektakularno iznenađenje bilo bi da Oskara za najbolju mušku ulogudobije Met Dejmon za rolu u filmu "Marsovac". Kvota za takav scenorio iznosti čak 100.Čije će se prognoze ostvariti? Hoće li Leo konačno dobiti nagradu kojamu po mnogima odavno pripada? Ko će biti iznenađenje večeri? Saznaćemo u nedelju nakon još jedne nezaboravne večeri u Dolbi teatru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track