JUNACI DRŽAVNOG POSLA ZA KURIR: Napravili smo mutant-rijaliti!

OŠTRI KRITIČARI

JUNACI DRŽAVNOG POSLA ZA KURIR: Napravili smo mutant-rijaliti!

Pop kultura -
U svetu postoje slični programi, ali ne i ovakav koncept, sa ljudima koji sede i svađaju se, priznaju Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković

Dogodovštine iz kancelarije glavnog arhivatora Ðorđa Čvarkova i njegovih kolega Dragana Torbice i Boškića ne prestaju da do suza zasmejavaju gledaoce kraj malih ekrana, ali i publiku u salama domova kulture širom Srbije. Za njihovu predstavu „Državni posao - uživo sa televizorom“ traži se još karta više.U razgovoru za Kurir uvek za šalu orni Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković izneli su svoj stav o domaćim rijaliti programima.- U svetu postoje rijalitiji, ali ne i ovakav koncept, sa ljudima koji sede i besomučno se svađaju. Svojevremeno je od narodne muzike tokom devedesetih nastao turbo-folk, kao čisto srpski proizvod, sada smo iznedrili rijaliti mutant u kom se ništa ne dešava, a ljudi ga gledaju - kaže Dimitrije.Omiljeni junaci ne očekuju da će u najavljenim racionalizacijama ostati bez posla.- Javni sektor donekle pruža sigurnost. Doduše, tu baš ne može da se napreduje i nešto nauči, ali plata legne na vreme. Sve su prilike da će za mnoge u Srbiji dobijanje državnog posla i dalje biti poput premije - smatra Dejan.Naši sagovornici najavljuju da će uskoro dobiti i žensko društvo.- Uskoro će se u „Državnom poslu“ pojaviti gošća. Ko zna, možda se i duže zadrži. Problem je što nam je kancelarija mala. Nemamo dovoljno mesta - zagonetni su Nikola i Dejan.U novim epizodama jedna od tema biće i dešavanja na političkoj sceni.- Izbori su u Srbiji večita tema. Predizborna kampanja će se odraziti na međusobni odnos arhivatora u podrumu. Njima su ipak zanimljiviji izbori na mikro nivou Čenej-Pejićevi salaši-Maradik. Pilićarska unija, oličena u pokretu Ujedinjeni bački pilićari, koja bira predsednika - zaključuje Dimitrije Banjac.

O slaviNISU NAS ZVALI U „FARMU“ I „PAROVE“Popularnost i pažnja žena junacima „Državnog posla“ ne smeta.- Istina je da slava prija. Nije sad da ne možemo da živimo od fanova, ali nas još nisu zvali u „Farmu“ i „Parove“. Ni paparaci nas ne jure. Nadam se da ipak toliku popularnost nećemo ni dostići - iskren je Dejan, koji ipak, ostavlja mogućnost da se i oni pojave u nekom rijaliti programu, ali pod uslovom da emisija i njihovo učešće imaju nekog smisla.

Žele da sebe animirajuTRAJAĆEMO KAO „SIMPSONOVI“Čvarkov, Torbica i Boškić voleli bi da u svom timu vide i neke nacionalne televizije.- Imali smo ponude drugih medijskih kuća, ali smo ostali verni RTV. Uslovi su pristojni, takav je i program. Naravno, uvek može bolje. Moram da naglasim da smo velike lokalpatriote. Lojalnost bi, eventualno, mogla da poljulja neka „nepristojna“ ponuda. Recimo pet srebrnjaka. Hoćemo da napravimo i nekoliko animiranih epizoda. Ako to zaživi, trajaćemo bar 20 godina, kao „Simpsonovi“ - otkrivaju Dimitrije i Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track