(VIDEO) ŠTA JE NAJVEĆA PRETNJA DANAŠNJICE? Leonardov pobednički govor oduševio ceo svet
Foto: Facebook/screenshot

Dodela Oskara

(VIDEO) ŠTA JE NAJVEĆA PRETNJA DANAŠNJICE? Leonardov pobednički govor oduševio ceo svet

Pop kultura -
Čekao je godinama, pripremao se, šest puta je nominovan i konačno je dobio priliku da pred kolegama, ali i celim svetom, podeli oduševljenje svojim prvim Oskarom.

Leonardo Dikaprio, na ovom velikom dostignuću zahvalio je svojoj porodici i čitavoj ekipi koja je radila na Povratniku, ali posebno svom velikom prijatelju Tomu Hardiju i Alehandru Gonzalezu Inaritu.

Ipak, najvažniji deo govora nije se odnosnio na film i nagradu, naime, Leo je svoja tri minuta ispred mikrofona potrošio na važniju temu.

"Revenant je priča o čoveku i prirodi. Godina 2015. bila je najtoplija u istoriji, morali smo da odemo na južnu poluloptu samo da bismo pronašli sneg", počeo je Dikaprio.

"Klimatske promene su najveća pretnja s kojom se cela naša vrsta susreće. Moramo svi zajedno da se borimo i damo podršku onim političarima kojima ne manipulišu velike kompanije. Zbog naše dece i njihove dece, zbog miliona najsiromašnijih koje će klimatske promene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ove večeri ne uzimam zdravo za gotovo", zaključio je govor i zaradio ogroman aplauz kolega, ali i čitavog sveta.

Oscars: Leonardo DiCaprio Wins Best Actor for 'The Revenant'

It's official! Leo is taking home his first Oscar. Upon accepting, The Revenant Movie star said, "Let us not take this planet for granted. I do not take this night for granted." #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on Sunday, February 28, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track