ROĐENI POD SREĆNOM ZVEZDOM: 10 glumaca koji su Oskara dobili za svoje prve uloge u filmu
Foto: Profimedia

Nagrada Akademije

ROĐENI POD SREĆNOM ZVEZDOM: 10 glumaca koji su Oskara dobili za svoje prve uloge u filmu

Pop kultura -
Puno glumaca je ove godine prvi put nominovano za Oskara, ali postoje i oni koji koji su Oskara dobili za svoju prvu ulogu na nekom filmu, ovo su samo neki od njih.

1. Lupita Njongo

Dobitnica Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu 2014. godine studirala je dramu na američkom univerzitetu Jejl. Ona je započela karijeru povremeno režirajući muzičke video-spotove, a onda je dobila ulogu svog života u filmu "12 godina ropstva" (12 Years of Slave).

#LupitaNyongo dice que el #Oscar que ganó es su logro, no de México http://goo.gl/3lQZd1

Posted by Peru.com Espectáculos on Tuesday, March 4, 2014

2. Barbara Strejsend

Prvi film u kojem je Barbara Strejsend glumila snimljen je po brodvejskom hitu "Smešna devojka" 1968. godine. Film je bio uspešan i kod kritičara i kod publike, a Strajsendova je osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu.

Barbara Streisand at the oscars in 1969 dressed in Scaasi #oscars #barbarastreisand #60sfashion #vintagefashion #timesupvintage

Posted by Time's Up Vintage on Sunday, February 28, 2016

3. Dženifer Hadson

Ova izuzetna glumica dobila je oskara za najbolju sporednu žensku ulogu 2007. za ulogu u mjuziklu "Devojke iz snova" (Dreamgirls).

Jennifer Hudson celebrating her Best Supporting Actress Oscar for her role in Dreamgirls.

Posted by The Academy on Friday, May 2, 2014

4. Džuli Endrjuz

Džuli Endrjuz počela je svoju glumačku karijeru debitanskom ulogom u filmu "Meri Popins" 1964. godine. Ovo je uloga koja joj je definisala karijeru, i za koju je dobila Oskara za najbolju glavnu glumicu.

Julie Andrews. #oscar

Posted by Iconic Cool on Thursday, February 25, 2016
5. Ana Pakin
Sa samo 11 godina, Ana Pakin osvojila je Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "Klavir" 1994. godine. Ona je svoju ulogu dobila na audiciji na Novom Zelandu, gde je izabrana među čak 5.000 kandidatkinja za ulogu.

ANNA PAQUIN, 1994 A la edad de 11, Paquin ganó el Óscar como Mejor Actriz de Reparto por su personaje en la película de The Piano.

Posted by 100% Noticias on Saturday, February 27, 2016

6. Tatum Onil

Tatum Onil je i dalje najmlađa dobitnica Oskara. Imala je samo 10 godina kada je dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu u filmu "Mesec od papira" (Paper Moon) 1974. godine.

Happy 51st to Tatum O’Neal, the youngest Oscar winner ever.

Posted by Purple Clover on Wednesday, November 5, 2014

7. Marli Matlin

Sa 21 godinom, Marli Matlin najmlađa je dobitnica Oskara za najbolju žensku ulogu 1987. godine. Ona je glumila u filmu "Deca manjeg Boga", (Children of a Lesser God).

Marlee Matlin es la actriz más jóven en ganar un Oscar a Mejor actriz principal por Hijos de un dios menor en 1987. Por...

Posted by Adictos al Cine on Tuesday, February 23, 2016

8. Harold Rasel

Gotovo svi dobitnici Oskara za svoj prvi film su žene i devojke, glumice, izuzev dva muškarca. Prvi od njih je Harold Rasel, veteran iz Drugog svetskog rata koji je obe ruke izgubio u ratu. On je jedina osoba koja je dva puta dobila Oskara za istu ulogu 1946. godine. Glumio je u filmu "Najbolje godine naših života" i dobio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, dok je druga nagrada bila počasni Oskar zbog ohrabrivanja veterana. 1992. godine Rasel je svoju statuetu prodao da bi otplatio troškove za lečenje svoje supruge. A od 1950. godine, dobitnici Oskara potpisuju sporazum koji zabranjuje prodavanje nagrade bez da ponude da je prodaju natrag Akademiji za 1 dolar.

Harold Russell, born on this date 100 years ago, is the only person to win two Oscars for the same role. Russell, who...

Posted by Los Angeles Times on Tuesday, January 14, 2014

9. Haing S. Ngor

Drugi glumac koji je dobio Oskara za svoju prvu ulogu u nekom filmu bio je Heing S. Ngor za film "Polja smrti" (The Killing Fields).

20 years ago today: Haing S. Ngor, 1940-1996Escaped the Khmer RougeSupporting Actor Oscar For The Killing Fieldshttp://en.wikipedia.org/wiki/Haing_S._Ngor#HaingSNgor

Posted by Haikubituaries on Thursday, February 25, 2016

10. Majkl Arndt

Ipak, nagrade Akademije ne uručuju se samo glumcima. A Majklu Arndtu bilo je potrebno samo 3 dana da napiše scenario za "Mala mis Sanšajn" (Little Miss Sunshine). Film je bio hit na dodeli Oskara 2007. godine i Majkl je dobio statuetu za najbolji originalni scenario.

*Movie News*:-Report: Michael Arndt Already Penned Treatment for New 'Star Wars' Trilogy:-Words are, the '...

Posted by Hollywood celebrities on Thursday, November 8, 2012

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track