ZABORAVITE DIKAPRIJA: Posle 500 filmova Enio Morikone konačno dobio Oskara
Foto: Facebook/screenshot

Čuveni kompozitor

ZABORAVITE DIKAPRIJA: Posle 500 filmova Enio Morikone konačno dobio Oskara

Pop kultura -
Legendarni italijanski kompozitor, Enio Morikone, dobio je zlatnu statuetu na svoju šestu nominaciju za muziku iz filma Kventina Tarantina "Omražena osmorka".

this guy, such a huge inspiration for me, has finally, after over 500 film scores, won an Oscar. all hail Ennio Morricone - the boss. the maestro.

Posted by London Elektricity on Tuesday, March 1, 2016

Čuveni kompozitor Enio Morikone posle 500. filma napokon je dobio zlatnog Oskara.

"Bez inspirativnog i sjajnog filma ne bi nastala ni ova muzika. Zato bih ovom prilikom želeo da zahvalim Kventinu Tarantinu što me je odabrao, producentu Harviju Veinstinu, ali i celoj ekipi", rekao je Morikone na dodeli nagrada. On je takođe zahvalio kolegama muzičarima, koji su bili njegova konkurencija za nagradu - Kartelu Barvelu (Kerol), Johanu Johansonu (Sikario), Tomasu Njumenu (Most špijuna) i Džonu Vilijamsu ("Ratovi Zvezda: Sila se budi").

Premda nekoliko decenija kasnije, lepo je konačno videti Morikonea kako zasluženo drži nagradu za žanr kojem je posvetio veći deo svog života. Morikonijeva najpoznatija dela dočarala su ikonsku "vestern" trilogiju Serđa Leonea - "Za šaku dolara", "Za dolar više" i "Dobar, loš, zao".

Ovo je nagrada koja će Tarantinu takođe pričiniti zadovoljstvo, jer je Morikone prvi put snimio kompletnu, originalnu muziku za njegov film. Morikone je pre toga, 2009. godine odbio da za film "Prokletnici" komponuje muziku, ali je pristao da za film "Đangova osveta" 2012. godine snimi jednu numeru.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track