DRAGAN GAGI JOVANOVIĆ: Ne umem da nađem pare za film
Foto: Marina Lopičić

Sprema predstavu iščekujući rediteljski prvenac

DRAGAN GAGI JOVANOVIĆ: Ne umem da nađem pare za film

Pop kultura -
Mogu da napravim predstavu ili prodam tri Sava centra, ali ne i da nađem novac za ovo, iskren je Gagi Jovanović

BEOGRAD - Dragan Gagi Jovanović (50) prvi put će zaigrati na pozorišnim daskama u društvu ćerke Anđele (22) u predstavi „Šaka“, američkog pisca Martina Makdone, u režiji Marka Sopića. Pored Jovanovića, na Velikoj sceni Zvezdara teatra ovaj savremeni tekst pokušaće da dočaraju zvezde filma „Montevideo, bog te video“ Nenad Heraković i Rade Ćosić.

- Anđela i ja već igramo u predstavi „Dobro došli u Srbiju“, ali je ona u toj ulozi zamenila koleginicu. Nova predstava biće naša prva saradnja od proba do premijere. „Šaka“ je priča o rađanju zla i njegovim korenima u lošem vaspitanju i određenim okolnostima. Mi ćemo ovom predstavom pokušati da objasnimo kako se pobeđuje zlo - kaže Jovanović i dodaje:

- Mene rad na predstavi podseća na studentske dane i zbog toga mi je mnogo zanimljivo. Posebno mi je drago što imam priliku da radim sa svojom ćerkom i sa ostalim mladim ljudima iz ekipe. Drago mi je što ćemo zajedno jedan američki tekst da unapredimo u univerzalni, svetski tekst.

Vredno rade na probama... Dragan Jovanović s mladim kolegama
Vredno rade na probama... Dragan Jovanović s mladim kolegama

Pored glume u pozorištu, Jovanović tokom ove godine želi da snimi i svoj novi film, koji je na neki način njegov vapaj o sudbini umetnika u Srbiji.- Volim da pišem i drame. Od ideje do realizacije je jedan mukotrpan put. Mnogo sam toga napisao, a nisam uspeo da ekranizujem. Odbijen sam nekoliko puta na konkursu Filmskog centra Srbije, a jednom sam bio prvi ispod crte. Želim da snimim film „Do poslednjeg kadra“, priču o umetniku koji je pobegao u prirodu i živi sa svojim ovčicama i razgovara s njima. On je jedan neshvaćeni umetnik u društvu koje ne razume umetnost. Nisam čovek koji može da pronađe sredstva za realizaciju. Mogu da napravim predstavu ili prodam tri Sava centra, ali ne i da nađem novac za film - rekao je Jovanović.

Premijera 25. martaSOPIĆ: VELIKI IZAZOVPremijera drame „Šaka“ zakazana je za 25. mart u 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra. Reditelj predstave Marko Sopić kaže da mu je rad na ovom komadu predstavljao veliki izazov.- Ovaj komad se bavi korenima i poreklom zla. Mi smo kao tim koji radi na ovoj predstavi odlučili da se vratimo malo u prošlost i da pokažemo univerzalnost ove priče izmeštajući je u naše podneblje. Tekst me je privukao svojom hičkokovskom preciznošću i humorom. Drama se događa u jednom prostoru i u realnom vremenu, što zaista predstavlja veliki rediteljski izazov - poručuje mladi Marko Sopić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track