BIVŠA JUGOSLAVIJA TUGUJE ZA GAGOM: Građane bivših republika rastužila vest o glumčevoj smrti
Foto: Printskrin

Odlazak pogodio sve

BIVŠA JUGOSLAVIJA TUGUJE ZA GAGOM: Građane bivših republika rastužila vest o glumčevoj smrti

Pop kultura -
Skoro svi elektronski mediji u regionu preneli su vest o smrti slavnog glumca Dragana Nikolića kao i veliki broj oproštajnih komentara koji ga veličaju.

Hrvatski portal “Index” se sa naslovom “Zbogom legendo: Preminuo Dragan Nikolić”, oprostio od velikana jugoslovenskog glumišta.

"Odličan čovjek, odličan zabavljač. On i Milena pravi pošteni par. Neka ti je laka zemlja čovječe iz plejade poštenih. Nestaju pošteni i nema ih tko zamijeniti", napisao je u komentarima ispod teksta Ivo Ivić.

"Ziviš u našim srcima i s ponosom ćemo te se sećati. Obilježio si autentičnost naše kulture koja se nikad neće i ne može izbrisati. Počivaj u miru. Amin", napisala je Jadranka Marić

I hrvatski portal “Jutarnji” objavio je vest pod naslovom: “UMRO DRAGAN NIKOLIĆ Legendarni srpski glumac preminuo je u 73. godini života u Beogradu nakon duge i teške bolesti"

"Kad smo se kao djeca igrali Otpisanih, želio sam – doduše – biti Tihi, ali Prle je bio Prle, vjerojatno najjači lik dotične, možda i najbolje TV-serije u SFRJ uopće, a valjda ni jedan drugi glumac s područja bivše zajedničke države nije toj ulozi mogao dati takav sjaj i takvu zanimljivost kao Nikolić. Počivaj u miru, legendo - napisao je Zlatko Starčević u komentaru ispod teksta.

"Poslednji pozdrav za ČOVJEKA Dragana Nikolića, koji je svojim radom, dijelom i ponašanjem učinio da se ja danas osjećam tužno kao da je dio moje porodice", ostavio je komentar Dušan Stupar. Crnogorske “Vijesti” su na naslovnoj strani svog portala objavile vest o odlasku glumačke legende."Takvi ljudi žive dovijeka! Odrastao sam uz tvoje filmove! Prle počivaj u miru", jedan je od komenatara na portalu.

I Bosanci su primili s tugom vest o odlasku Nikolića, pa je tako na komentaru Klix.ba objavljen tekst sa više od 130 komentara.

"Počivaj u miru. Čovek legenda i definicija šmekera. Imaćeš s kim gore da se družiš", jedan je od komentara.

(E.P.K)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track