ZABORAVITE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Balkanci imaju drugog nacionalnog heroja!
Foto: Printskrin

Mućke!

ZABORAVITE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Balkanci imaju drugog nacionalnog heroja!

Pop kultura -
Britanski mediji, tačnije "Sandej Ekspres" objavio je članak o drugom nacionalnom heroju Balkana, a njegovo ime je Derek Troter!

Serija "Mućke" odmah nakon prvog prikazivanja postala je veoma popularna širom Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a fraza "Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri" postala je omiljena među Balkancima, navodi se na njihovom sajtu."Stanovnici istočne Evrope naučili su engleski jezik, provodeći sate uz male ekrane i gledajući svoj omiljen televizijski sitkom", piše u članku, a žena engleskog ambasadora u Beogradu je rekla:

"To je kultna serija, i ovde je veoma popularna, često se i reprizira. Mnoge replike su postale deo svakodnevnog govora. Troterov trotočkaš se čak nalazi i u privatnom muzeju u Beogradu."Glumac Nikolas Lindherst, koji je glumio Derekovog mlađeg brata Rodnija iskoristio je svoju popularnost i kao ambasador UNICEF-a, u Crnoj Gori je promovisao program hraniteljskih porodica.Kada je došao u 2013. godine u Crnu Goru nije ni slutio šta će ga dočekati.

On je izjavio da nije imao pojam da je serija toliko popularna u ovom delu sveta.- Pomislio sam, ako moja faca može da pomogne da se deca zbrinu, naravno da ću da pomognem koliko mogu - rekao je Lindherst.

- Dok sam se šetao, ljudi su mi aplaudirali. Osećao sam se kao krajica. Tek tada sam skapirao koliko je Rodni popularan - ističe slavni glumac.

Mučenje da zarade koji dinar više u seriji na neki način je pandan životu na Balkanu, pogotovo za vreme devedesetih, pa je i to možda razlog velike popularnosti ove serije, navodi se još u članku " Sandej Ekspresa".

Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja