Najnovije vesti

GABI I MATIJA STIŽU U BEOGRAD: Pozvaćemo Milenu Dravić na koncert u čast našeg Arsena
Foto: Aleksandar Jovanović

Umetnici o prijateljstvu sa Gagom Nikolićem

GABI I MATIJA STIŽU U BEOGRAD: Pozvaćemo Milenu Dravić na koncert u čast našeg Arsena

Pop kultura
Ona je uvek dolazila na naše nastupe. Na mom poslednjem donela mi je cveće, u koje gledam svakog dana otkako je i ona ostala sama, otkriva pevačica

Gabi Novak i Matija Dedić održaće 9. aprila u Sava centru koncert kao jedinstveni omaž jednom od najvećih muzičkih stvaralaca sa ovih prostora u poslednjih 50 godina Arseniju Arsenu Dediću. Na spektaklu će nastupiti dugogodišnji prijatelji i saradnici kantautora kao što su Zoran Predin, Zlatan Stipišić Džiboni, Bisera Veletanlić, Zafir i Vasil Hadžimanov.- Znam koliko ga je Beograd voleo. Mi smo kao njegova porodica bili samo pozadinci i pratili dešavanja sa strane. Verujem da ćemo te večeri stvoriti sećanje na delić onoga što je stvarao. Nastojaćemo da bude toplo i emotivno sećanje. Puna sam emocija - počinje priču Gabi.Tajna vezaLjubav između Beograd i Arsena traje pola veka, a njegov naslednik Matija posebno pamti njegov prvi dolazak u Srbiju nakon rata, 2005. godine.- Mogu da potvrdim bez lažnih dodvoravanja i podilaženja da prijem koji je imao u Beogradu Arsen nije imao nigde drugde u regionu. Nastupao sam s njim više od 10 godina - otkrio je Dedić.Porodica kantautora godinama je bila prijatelj s Draganom Nikolićem i njegovom suprugom Milenom, a i njegov odlazak teško im je pao.- Žao mi je Milene. Pozvaćemo je na koncert. Nikad nije trebalo da je zovemo jer je dolazila na naše nastupe. Na mom poslednjem koncertu, na kom sam pevala s Meri Cetinić i Terezom Kesovijom, dobila sam od nje žardinjeru sa cvećem koja mi stoji u stanu. Gledam u nju svakog dana otkako je i ona ostala sama - otkrila je Gabi.Ljubav za ceo životPevačici veoma teško pada što nema Arsena, ali se raduje što će on nastaviti da živi kroz svoje pesme.- Mi smo dugo godina bili prijatelji i kao brat i sestra. Odrastali smo zajedno i došli do jedne tačke gde su prestali naši bivši životi i našli smo se sami i krenuli u novi početak. Prijateljstvo se pretvorilo u veliku ljubav. Teško mi je bez njega. Bili smo odani do kraja - zaključuje Novak.

Povratak Bisere zbog ArsenaSREĆNA JE ŠTO ĆE OPET ZAPEVATI „NE PLAČI“Iako se povukla sa scene, Bisera Veletanlić nije mogla da odbije da zapeva na spektaklu u Arsenovu čast.- Nazvala sam Biseru i bila je srećna. Uvek se seti njegove „Ne plači“, koju zapevai s kojom su zajedno pobedili na Beogradskom proleću - kaže Gabi.

O SeveriniNISAM BILA LJUBOMORNA NA NJIHOV ODNOSArsen Dedić nije krio da je žene kojima će pisati pesme birao po lepoti. Sa njim su na sceni pevale i lepotice poput Severine.- Nikad nisam bila ljubomorna. Znala sam da su njegov život lepe žene - otkrila je Gabi.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...