BRANISLAV TRIFUNOVIĆ: Spremao sam ulogu danima preko Skajpa
Foto: Marina Lopičić

Glumac u češkoj plesnoj trupi „420 pipl“

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ: Spremao sam ulogu danima preko Skajpa

Pop kultura -
Kad živite u ovoj zemlji, brzo se zasitite svega. Ovo je prilika da radim nešto novo, to je razlog što se bavim glumom, kaže Bane

Glumac Branislav Trifunović zaigraće večeras na sceni Beogradskog dramskog pozorišta kao specijalni gost u predstavi „Opsena“ češke plesne trupe „420 pipl“, a u okviru Beogradskog festivala igre.

- Veoma sam počastvovan što sam uskočio u ovakvu trupu. Nemam tremu, srećan sam i mnogo uzbuđen što sam izašao iz svoje svakodnevice i ušao u nešto ovako novo. Znate, kad živite u ovoj zemlji, brzo se zasitite svega. Mi kolege već se znamo toliko i mnogo smo igrali, pa je uzbuđenja sve manje. Prilika da malo ostavim svoj perfekcionizam i uradim nešto što nisam nikad je i razlog što se bavim ovim poslom - kaže Trifunović.Kuriozitet je da se Branislav juče prvi put sreo uživo s koreografom Vaclavom Kunešom i trupom, jer su do sada samo razgovarali putem interneta.

- Jedva čekam da vidim kako će ispasti. Otkad su odlučili da ja zamenim njihovog glumca, čuli smo se mnogo puta preko Skajpa. Dobio sam tekst, koji je odličan, ali dosta prilagođen Česima, pa smo se dogovorili da ga malo adaptiram i unesem nešto svoje. Tako sam spremao ulogu, pa ćemo videti šta će ispasti. Ja verovatno neću igrati, ali to ćemo još videti (smeh), moj deo je više govorni. Biće ovo konekcija dramskog i plesnog teatra - kaže Branislav.Koreograf Vaclav Kuneš istakao je da je ovo prvi put da im neko uskače na ovakav način, ali da se tokom razgovora s Trifunovićem uverio da imaju isti pogled na komad i ono što on predstavlja.- Aja Jung nam je predložila Baneta. Odgledao sam sve što sam mogao da nađem na internetu i smatram da je dobar odabir. Svakako je veliki izazov i videćemo kako će ispasti. Mi smo imali našeg igrača za tu ulogu, ali on je odlučio da se priključi Nacionalnom baletu, pa smo rešili da ubacimo nekog novog ko bi mogao da komad prilagodi vašoj publici i na srpskom jeziku. Bane će uneti nov život u našu već postojeću predstavu. To pokazuje koliko je savremena igra živa i želimo da ljudima prenesemo da balet nije samo „Krcko Oraščić“ ili „Labudovo jezero“, već da tu postoji još mnogo toga - kaže Kuneš.

„Jovan Ćirilov“ Jiržiju KilijanuNAGRADU NOSIM U SRCUNagrada „Jovan Ćirilov - tragalac za novim“ Beogradskog festivala igre uručena je poznatom češkom koreografu Jiržiju Kilijanu u četvrtak u Sava centru, nakon predstave „Istočna senka“.- Ova nije prva nagrada koju sam dobio u životu, ali za nju imam jedno posebno mesto. Čuvaću je u svom srcu - rekao je Kilijan.U 45 minuta, koliko traje predstava „Istočna senka“, Kilijan je pokušao da prikaže kako izgleda spojiti stare ljude i ples.

Komad „Opsena“INSPIRACIJA ROBIN VILIJAMSZa komad „Opsena“ bio sam inspirisan stendap komedijom. Ona je veoma kompleksna i toliko toga krije jer nije sve samo u humoru, koji nam je, naravno, preko potreban, već i podsticaju na razmišljanje, na čemu se i bazira moja predstava. Komad je nastao pre smrti Robina Vilijamsa, koji je bio jedan od najvećih stendap komičara. On je zasmejavao ceo svet, a nismo ni znali da pati od depresije. U tome se pronalazimo svi mi umetnici, jer smo ljudi pre svega - kaže koreograf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track