VIDEO TOG DANA RODIO SE MOJ SIN KOSTA: Ovako je nastala jedna od najlepših pesama Željka Joksimovića
Foto: Aleksandar Jovanović

Najvažniji dan u pevačevom životu

VIDEO TOG DANA RODIO SE MOJ SIN KOSTA: Ovako je nastala jedna od najlepših pesama Željka Joksimovića

Pop kultura -
Željko Joksimović prošle godine je objavio svoj poslednji album, sa koga se izdvojila pesma "Nisam te zbog lepote voleo".

Željkovi fanovi prokomentarisali su da je to najlepša pesma koju je do sada snimio, a pevač je rešio da sa svima podeli kako je ona nastala.

"Tog dana se rodio moj sin Kosta. Jovana je već bila u bolnici, ja sam otišao do studija i čekao da me pozove. Stigao mi je mejl - pesma za Željka. Neki mladi dečko iz Makedonije. Već sa prvim taktovima sam znao da je to dobra pesma. Očarala me je melodija i atmosfera. Kad sam je poslušao, prvo sam pomislio: "Stadion". Ima tako himničan refren.

Tekst je pisala sestra kompozitora. Tako iskren i jednostavan. Zapravo sve što je jednostavno je i lepo. Osetio sam da nisu hteli da komplikuju, da je tekst u službi muzike. Demo je pevao jedan dečko iz Makedonije koji je toliko dobro otpevao da sam pomislio: "Zašto nije pevao on?". Godinu dana sam je aranžirao. Punih godinu dana. Sada u melodiji čujem toplinu, emociju, jednostavnost i beskonačnost koju sam želeo da postignem", napisao je Željku u postu koji je objavio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Dragi svi, često dobijam pitanja kako su nastale moje pesme. I dok sam pričao o tome u pojedinim intervjuima shvatio sam...

Posted by Zeljko Joksimovic on Thursday, March 31, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track