STUDENTSKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Ovo je druga slika Srbije
Foto: Damir Dervišagić

Magazin National Geographic okupio talente

STUDENTSKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: Ovo je druga slika Srbije

Pop kultura -

Magazin National Geographic Srbija, u saradnji s Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti iz Beograda, i ove godine organizovao je izložbu fotografija studenata, koja je otvorena u četvrtak u SKC.

Petoro najboljih mladih fotografa koji su učestvovali na konkursu „Drugačiji pogled“ primilo je nagrade i godišnju pretplatu na čuveni svetski magazin, koji u Srbiji izdaje „Adrija medija grupa“.

- Moram da priznam da žiriju nije bilo lako i srećan sam što je bilo teže nego prošle godine izabrati najbolje, jer to znači da su sve bolji - rekao je Igor Ril, urednik magazina National Geographic.Boris Miletić, jedan od nagrađenih, našao je inspiraciju za svoj „Drugačiji pogled“ na deponiji pored reke Lim.

- Odmalena sam veliki fan Nacionalne geografije i za mene je velika čast da dobijem godišnju pretplatu. Svojim fotografijama želeo sam da ukažem na sve veći broj deponija jer ljudi nisu svesni koliko je priroda zagađena - kaže Miletić. Među nagrađanima su i Sanje Ilić, Milice Jovanović, Ane Glavšić i Jovane Barović.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track