REKVIJEM ZA MADŽGALJA Pevamo za Marinkov spomenik
Foto: Dragana Udovičić

Tamara Nikezić okupila Narodno pozorište

REKVIJEM ZA MADŽGALJA Pevamo za Marinkov spomenik

Pop kultura -

Tamara Nikezić, solista beogradske Opere, okupila je svoje kolege glumce i pevače da se zajedno prisete glumca Marinka Madžgalja.

Humanitarni koncert pod nazivom „Rekvijem za Madžgalja“ biće održan 18. maja u Domu Vojske Srbiji, a ulaznice od 500 dinara već su od danas u prodaji preko mreže „Eventima“. Ideja je da se prikupljeni novac uplati porodici Madžgalj.Saoseća u bolu- Nastup je neka vrsta podrške porodici i sećanje na Marinka. Okupiće se solisti Opere i glumci Narodnog pozorišta koji su radili s Marinkom. Sredstva prikupljena daćemo porodici za podizanje spomenika. Naš gest je neka vrsta podrške da mi s njima delimo bol - kaže Tamara.Nikezićeva je prijateljica porodice Madžgalj više od 10 godina.- Marinka sam upoznala 2002. u Narodnom pozorištu. Igrao je u „Hasanaginici“. Nakon čuvene „Velike drame“ Siniše Kovačevića dogodio se naš prvi susret. Nekoliko godina kasnije upoznala sam i njegove roditelje, koji su sjajni ljudi - objašnjava Nikezićeva.Tamara nije ni slutila da će njenom prijatelju i njegovoj porodici biti potrebna pomoć oko lečenja.Nije bilo spasa- Prošla sam s njima kroz celu priču. Krivo mi je što nismo uspeli da istrajemo na tom putu i što se Marinko upokojio - objašnjava Tamara.Na nastupu izvođače će pratiti ansambl „Stanislav Binički“, a zajedno će Sloboda Mićalović, Nataša Ninković i drugi otpevati omiljenu pesmu Marinka Madžgalja „Svadbarskim sokakom“. Tamara će na kraju koncerta pročitati i pesmu „Rekvijem za Madžgalja“, koju je nedavno napisala.

REKVIJEM ZA MADŽGALJAOtišao si bez pozdravani mahnuo nisi, samosklopio oči i otišao...Nisi nas ni pripremio zakonačni rastanak,nisi nas pripremio ni zaRequiem Agnus DeiNisi nam dao vremenada se pripremimo i poverujemo da nisi međ‘ namaZanemeli smo...Beograd s tugom i setom pominje ime Marinko.Majka kroz jecaj priča o tebi,otac u tihovanju uči da živi s bolom,kao dete koje uči da hoda...Tvoja slika spava naAteljeu 212,a ti koji s visine posmatraš prolaznike Svetogorske ulice...Povorka ide u mirudok nas tvoj topao liku prolećnim kišama podsećada je život farsa!Živeo si život boema, strasno igrao, ljubio, pevao, voleo...Voleo sve, osim sebe,Bio ponosan i u svojim borbama...Spremno ušao u život,a nespremno otišao,i ostavio nas bez odgovoraZašto?REQUIEM AETERMAM DON EIS!!!VEČNI POKOJ DAJ MU GOSPODE!!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track