OPROŠTAJ OD VELIKE UMETNICE: Jadrankina dela nadživela su prolaznost života
Foto: Srna

Komemoracija

OPROŠTAJ OD VELIKE UMETNICE: Jadrankina dela nadživela su prolaznost života

Pop kultura -

Komemoracija Jadranki Stojaković održana je danas u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Kolege, prijatelji, zvaničnici i drug građani, oprostili su se od ove umetnice uz najlepše reči. Komemoraciju su započeli minutom ćutanja u čast preminule umetnice, a završili njenom pesmom "Što te nema". Pesmu su izveli Tibor Tišma i Maja Tatić.

"Muzika Jadranke Stojaković nije samo pečat jednog vremena, već mera naših osećanja i šta više poželeti od života nego da vaše delo nadživi prolaznost života", rečeno je danas na komemoraciji u Banjaluci ovoj nekadašnjoj jugoslavenskoj zvezdi, a kasnije i uspešnoj kantautorki i slikarki.

Pevačica Maja Tatić rekla je da je Jadrankina suptilna umetnička duša bila drag gost svuda, a najsigurniji dom imala je u našim srcima kroz svoje pesme, a kasnije i slike.

Podsetila je da je Stojaković osvojila gotovo sve nagrade, a na umetničkim putevima uz nju je uvek bio list hartije, kist i boje.

Bolest joj je uskratila da nastavi svoj umetnički put.

Zamenica gradonačelnika Banje Luke Jasna Brkić je rekla da će pesme ove kantautorke živeti večno.

"Tiho, gotovo neprimjetno, otišla je velika umetnica toplog glasa i velikog osmeha", dodala je Jasna.

Pored mnogobrojnih prisutnih, stigli su i telegrami povodom ovog tužnog događaja. Među njima izdvojeni su telegrami glumice Milene Dravić i umetnika iz Japana.

Jadranka će biti sahranjena u 14 časova na banjalučkom gradskom groblju u Vrbanju, ali ne u Aleji zaslužnih građana kako je planirano, jer je iz gradske uprave stigla odbijenica iz razloga što još uvek ne postoji pravilnik o sahranjivanju na pomenutom delu groblja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track