LEGENDARNI VALTER SVE GORE: Bata Živojinović više ne može ni da govori!
Foto: Nemanja Pančić

Teško stanje posle amputacije noge

LEGENDARNI VALTER SVE GORE: Bata Živojinović više ne može ni da govori!

Pop kultura -

Velimir Živojinović četiri dana nakon operacije počeo da komunicira s članovima porodice i lekarima blagim pokretima glave i mimikom

Velikan srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović (82), kojem je u petak amputirana leva noga do ispod kolena, suočava se s još jednim problemom.

Naime, čuveni Valter je posle operacije izgubio moć govora.Kako saznajemo od izvora iz KBC „Dedinje“, glumac je juče, četiri dana nakon operacije, počeo da komunicira s porodicom i lekarima blagim pokretima glave.

Postoperativni tok uredan- Postoperativni tok je uredan. Za sada nema ničeg alarmantnog. Najbitnije je da je Batino stanje stabilno. Svestan je, ali je još pospan i umoran. U narednom periodu medicinski tim poradiće na njegovom govoru. On nema komunikaciju kakvu bi lekari želeli, na njihova pitanja odgovara mimikom i blagim pokretima glave. Probao je da izgovori nekoliko reči, ali nije uspeo. Verovatno je to posledica teške operacije i jake terapije. To je normalno za njegovo stanje. Bata je i pre tri godine, kada je bio operisan, izgubio govor, ali mu se on nakon nekoliko meseci povratio. Zato se sada svi nadaju da je gubitak govora privremen - rekao je naš izvor iz bolnice.Živojinoviću žena Lula, ćerka Jelena i lekari još uvek nisu saopštili da mu je odstranjen jedan deo noge. Za to čekaju pravi trenutak.

Bez stresa- Takva informacija se po pravilu kasnije saopštava, tačnije od trećeg dana, kada pacijent polako izlazi iz narkoze. Trebalo bi da se objasni da mu je to, žargonski rečeno, spaslo glavu. Ne sumnjamo da će on to prebroditi i nadamo se da će razumeti da je to urađeno samo za njegovo dobro. Bata ne sme da se stresira i zbog toga svi gledaju pogodan trenutak da mu kažu istinu, iako je on znao da postoji mogućnost da dođe do toga - završava naš dobroobavešten izvor.U toku jučerašnjeg dana više puta smo zvali Batinu suprugu Lulu i ćerku Jelenu, ali nijedna se nije javljala na telefon.

Batin sin MiljkoTATA JE JOŠ NA INTENZIVNOJ NEZIBatin sin Miljko Živojinović iz Pariza prati dešavanja u vezi sa zdravstvenim stanjem svog oca. On kaže da preko ćerke Dine, koja je juče doputovala u Beograd da bi bila uz deku, nije poslao ocu poruku.- Dina je zrela devojka, završila je fakultet s 20 godina, magistrirala je s 21. Šta bih ja njoj mogao da kažem da prenese dedi koji se bori za život? Moja deca su iskusila svu gorčinu iracionalnog žigosanja porodice. Zato su valjda rano i sazrela. Život ih je naučio kako da žive sa stigmom, i to po veoma visokoj ceni. Bata je još na na intenzivnoj nezi. Hvala vam na podršci - poručio je Miljko za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja